Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni Arasında Telefon Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye-İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile İtalya arasındaki 2024 yılında 32 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşıldığını belirtti. Ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilerek bu rakamın artırılabileceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin İtalya ile savunma sanayii ve enerji gibi birçok alanda iş birliğini artırma niyetinde olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını talep ettiği de aktarıldı. “Suriye’nin yeniden imarı için vakit kaybetmeden harekete geçmenin önemli olduğunu” belirten Erdoğan, yaptırımların kaldırılmasının ve İtalya’nın öncülük etmesinin bu sürece fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Meksika’da krematoryum krizi: 383 ceset bulundu

Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirildi. Krematoryum kapatılırken, sahibi ve 1 çalışanı da tutuklandı.

Türkiye genelinde orman yangınları: On binlerce kişi için AFAD’tan açıklama

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Sakarya’dan İzmir’e kadar birçok ilde 50 binden fazla vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, yangınla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Kerkük Türkmenleri isyanda! ‘Yok sayılıyoruz

Irak’ın Kerkük ilçesinde yaşayan Türkmenler Altunköprü ilçesinde yapılan yeni görenlendirmelerde Türklerin dışarıda bırakılmasını protesto için sokaklara çıktı