Skip to content

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

“Yaşlı Çifti Dolandıran Çeteye Operasyon: 4 Şüpheli Gözaltında”

Posted on 15 Mayıs 2026 by Ahmet Arslan

Aydın’ın Didim ilçesinde, emekli bir çift, telefonla kendilerini MİT çalışanı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştü. Dolandırıcılar, yaşlı çifte “Terör soruşturmasına adınız karıştı” yalanıyla korku salarak büyük bir meblağ ve değerli ziynet eşyalarını teslim ettirdi. Olayla ilgili olarak İstanbul, İzmir ve Manisa’da düzenlenen eşzamanlı operasyonlar sonucunda 4 şüpheli yakalandı.

Didim’de yaşayan F.A. (71) ve eşi A.E. (74), İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak dolandırıldıklarını bildirdi. Çift, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan kişilerin, “İsminiz terör örgütü soruşturmasına karıştı” diyerek paniğe sürüklediklerini ifade etti. Dolandırıcıların yönlendirmeleri doğrultusunda farklı zamanlarda toplamda 166 bin 240 avro ve çok sayıda değerli eşya teslim ettiklerini vurgulayan çift, dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. İncelemeler sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlendi: Ü.Ç. (17), Y.E.S. (17), N.S. (41) ve T.K. (26). Aydın polisi, İstanbul, İzmir ve Manisa’da eşzamanlı operasyon düzenleyerek 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17 yaşındaki Ü.Ç. ve Y.E.S. tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Olay, dolandırıcılığa karşı alınan önlemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Posted in Eğitim

Yazı gezinmesi

Çöl Tozları Türkiye’yi Etkisi Altına Alıyor: Çamur Yağmuruna Hazırlıklı Olun →
← Mavi Vatan Yasası Yolda: MSB’den Önemli Açıklamalar

Author: Ahmet Arslan

Copyright © 2026 | Design by ThemesDNA.com
beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort
Office Lisans Satın Al