Zirai don, Niğde’deki elma üreticilerini üzdü

Niğde Elma Üreticileri Don Soğuklarıyla Mücadele Ediyor

Niğde Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan, Niğde’nin Türkiye’de elma üretiminde önde gelen illerden biri olduğunu belirtti. Geçen yıl yaşanan rekolte kaybının ardından, bu yıl don soğuklarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Kaplan, bahçelerde kar yağışının olması nedeniyle üretimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Dondan Korunma Yöntemleri Eksik Kaldı

Don soğuklarına karşı önlemler aldıklarını ancak bu yöntemlerin eksi 6 dereceye kadar etkili olduğunu ifade eden Kaplan, bu yıl beklenmedik bir soğukla karşılaştıklarını dile getirdi. Üreticilerin don soğuklarına karşı çaresiz kaldığını belirten Kaplan, zirai donun ülke genelinde birçok bölgeyi etkilediğini söyledi. Üreticiler olarak devletin desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Devlet Desteği Bekleniyor

Kaplan, devletin çiftçilere her zaman destek olduğunu vurgulayarak, zirai krediler ve hibe destekleri konusunda beklentilerini dile getirdi. Diğer bölgelerde olduğu gibi Niğde’de de devlet desteğinin önemli olduğunu belirten Kaplan, yaşanan ekstrem soğukların üretimi olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort 
kızılay escort
mersin evden eve nakliyat
battuk