Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tutuklandı!

Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklandı

T24 Haber Merkezi

Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkanı olarak gözaltına alındı ve savcılıktaki ifadesinin ardından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçu”ndan tutuklandı. Antalya’da yaptığı konuşma nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan Özdağ, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandı.

Başsavcılığın resen başlattığı soruşturma, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yola çıkarak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu yönünden genişletildi ve Özdağ İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Özdağ’ın avukatı Sevdagül Tunçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, genel başkanlarının “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan serbest bırakıldığını ancak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiğini duyurdu.

Olayın ardından CHP lideri Özgür Özel ve milletvekilleri İstanbul Adalet Sarayı’na giderek desteklerini gösterdi.

Özdağ’ın Konuşmasında Neler Söyledi?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dile getirdiği ifadeler nedeniyle Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlattı. Özdağ, Ankara’da gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirilerek soruşturma kapsamında ifade verdi.

Özdağ’ın konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştiriler vardı. Erdoğan’ın tarihi çarpıttığını iddia eden Özdağ, AKP döneminde Türk milletinin inancına zarar verildiğini savundu. Ayrıca, Erdoğan’ın devlete casus FETÖ’yü soktuğunu iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı, Erdoğan’ı Türk milletine ve devletine verdiği zararla Haçlı Seferleri’ne benzeterek sert ifadeler kullandı. Özdağ, Türk milletinin inancını, tarihini ve kültürünü koruyarak faşizme karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Related Posts

Hızır Ayar İçin Cenaze Töreni

Bakan Osman Aşkın Bak, Hızır Ayar’ın cenazesine katılarak ailesine başsağlığı diledi.

Trump’ın özel isteğiydi: Coca-Cola’dan sonra Pepsi de mısır şurubunu bırakıyor

Donald Trump’ın Coca-Cola’nın şeker kamışına geçeceğini açıklamasının ardından Pepsi de mısır şurubunu bırakabileceğinin sinyalini verdi. CEO Ramon Laguarta, tüketicinin doğal içeriği tercih ettiğini belirterek “Ne istiyorlarsa onu sunarız” dedi.

İzmir’de Seramik Fabrikasında Gıda Zehirlenmesi İddiası

Kemalpaşa’daki bir fabrikada 68 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Hayranının Acun Ilıcalı’ya seslenişi bomba: Tayyip Erdoğan gibi…

Eski Fenerbahçe yöneticisi ve Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, yaz tatilini Çeşme’de sürat teknesiyle geçirdi. Ilıcalı, burada hayranlarıyla buluşup fotoğraf çektirdi. O anlarda bir hayranının “Yolun Recep Tayyip Erdoğan gibi olsun” demesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Keşan’da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı

Edirne’nin Keşan ilçesinde evinde uyuşturucu bulunan İ.Ç. tutuklandı. Aramada ruhsatsız silahlar da ele geçirildi.

Kadın Eşini Tüfekle Vurarak Öldürdü

İzmit’te tartıştığı eşini tüfekle vuran kadın gözaltına alındı, olayla ilgili inceleme sürüyor.