Vucic’den protesto açıklaması: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, günlerdir devam eden protestolarla ilgili televizyondan halka seslendi.

Vucic, protestocuları “terörizm”le suçladı ve eylemlerin Batı tarafından organize edilerek ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçladığını öne sürdü.

Vucic, “Ülkemiz büyük bir tehlike altında. Değerlerimizi, normal yaşamı tehdit ediyorlar” açıklamasında bulundu.

İKTİDAR PARTİLERİNİN BİNALARI ATEŞE VERİLDİ

Başkent Belgrad ve Novi Sad başta olmak üzere birçok kentte son beş gündür polis ve göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumartesi akşamı göstericiler, iktidardaki Sırp İlerleme Partisi’nin ve bazı koalisyon ortaklarının binalarını ateşe verdi. Polis ise göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, çok sayıda yaralı ve gözaltı olduğu bildirildi.

Vucic, bir hafta içinde devletin kararlı bir yanıt vereceğini söyledi ancak olağanüstü halin gündemde olmadığını belirtti. “Sırbistan devleti barış ve düzeni sağlamak için elindeki tüm imkanları kullanacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Protestolar, dokuz aydır devam eden hükümet karşıtı gösterilerin son dönemde şiddetlenmesiyle büyük bir krize dönüştü. Tepkilerin fitilini, geçen yıl bir tren istasyonunda çökme sonucu 16 kişinin hayatını kaybetmesi ve bunun yolsuzluk iddialarıyla ilişkilendirilmesi ateşlemişti.

Related Posts

DEM’den açıklama geldi: Komisyonda başlayan ‘Kürtçe’ tartışması büyüyor

İktidarın ‘Terörsüz Türkiye’ adını verdiği yeni süreçte 5. kez toplanan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na ‘Kürtçe’ tartışması damga vurdu. Barış Anneleri’nden Nezahat Teke Kürtçe konuşmak isteyince Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş konuşmanın Türkçe yapılmasını istedi. DEM Parti’den konuya ilişkin bugün açıklama geldi.

Ufuk Beydemir’den Beşiktaş marşı

Şarkıcı Ufuk Beydemir, “Şeref, Onur, Beşiktaş!” ismi ile Beşiktaş için bir marş besteledi.

Özgür Özel: Yiğitseniz yazın iddianameyi

Silivri’de cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, “Birer birer görevlendirdiğiniz avukatların usulsüzlükleri ortadayken yaz bakalım iddianameyi önünden arkasından ne çıkacak” dedi.

Bournemouth, Amine Adli transferini açıkladı!

Premier Lig ekibi Bournemouth, Leverkusen’den Amine Adli’yi transfer etti.

TBMM önünde beyaz Toros yakıldı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 4. toplantısı öncesinde dikkat çeken bir olay yaşandı. TBMM’nin Çankaya kapısına yakın bir noktada beyaz Toros marka olduğu belirtilen bir araç yakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ” Araç yangını psikolojik rahatsızlığı olan şahıs tarafından gerçekleştirildi, şahıs gözaltına alındı” ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe-Benfica maçı bitti, Portekiz basını hemen manşete taşıdı: “Cehennemde yara almadı, çok şanslıydı!”

Portekiz basını, Fenerbahçe’nin Benfica ile oynadığı maçı manşetlerine taşıdı.