Uludağ’da sömestir tatili öncesi oteller doldu

Uludağ’da Mevsimin İlk Karı Yağdı, Kayak Sezonu Başladı!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, 17 Ekim’de mevsimin ilk kar yağışını alırken, kayak pistleri 15 Aralık’ta açıldı. Sömestir öncesi otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaşırken, kar yağışı hem tatilcileri hem de işletmecileri sevindirdi.

Uludağ’da kar kalınlığı 68 santimetre olurken, hava sıcaklığı en yüksek 1, en düşük sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan kayak pistleri, yoğun ilgi görüyor. Sömestirde Uludağ’da konaklama maliyeti ise minimum 16 bin 500 TL olarak belirlendi.

‘KAYAK ÖĞRENMEK İÇİN DOĞRU ADRES: ULUDAĞ!’

Hafta boyunca aralıklarla yağan karla birlikte pistlerde hareketliliğin arttığını belirten Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, “Sömestir tatiline ilgi yoğun, otellerde doluluk oranı yüzde 80’leri buldu. En erken karı Uludağ’a yağar ve en geç buradan kalkar. Uludağ, büyük şehirlere yakın olmasıyla vatandaşlar için ideal bir tatil yeri” dedi.

Kayak dersi ücreti 3 bin TL, kayak ekipmanı günlük kiralama ücreti bin 300 TL, skipass ücreti ise bin 500 TL olan Uludağ, kayak öğrenmek isteyenler için en uygun adres olarak öne çıkıyor. Usta, eğitimin belgesi olan öğretmenlerden alınması gerektiğini vurgulayarak, sakatlanmaların önüne geçmek adına korsan eğitmenlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

YURT İÇİ VE DIŞINDAN ZİYARETÇİ AKINI

Kar yağışıyla birlikte ziyaretçi sayısının arttığını belirten Kayak Antrenörü Metehan Taşdemir, özellikle Arap turistlerin Uludağ’a ilgi gösterdiğini dile getirdi. Uludağ’ın eşsiz kayak deneyimi sunduğunu belirten Taşdemir, herkesi bu güzel mekana davet etti.

Uludağ’a kayak yapmaya gelen Mehmet Yıldırım, buranın eğlenceli atmosferinden ve farklı keyfinden bahsederek, herkesi Uludağ’a gelmeye çağırdı. Ortaokul öğrencisi Sümeyye Efe de ilk kez kayak yapmanın keyifli bir deneyim olduğunu belirterek, Uludağ’ın beklediğinden daha güzel bir kayak merkezi olduğunu söyledi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim