Uğur Mumcu katledilişinin 32. yılında Bursa Osmangazi’de anıldı

Uğur Mumcu, Bursa Osmangazi’de Anıldı

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin aydınlık yüzlerinden biri olan Uğur Mumcu, basın ve demokrasi mücadelesinin simgesi olarak kabul edilir. Bu yıl Uğur Mumcu’nun katledilişinin 32. yılında, usta sanatçı Altan Gördüm ve Bursalı müzisyen Haluk Çetin’in performans sergilediği bir etkinlik düzenlendi. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi’nde, Altan Gördüm’ün Uğur Mumcu’nun hayatı, kitapları ve yazılarından kesitler içeren bir sunum yaptı. Ayrıca müzisyen Haluk Çetin, Altan Gördüm’ün okuduğu şiirlerde gitarıyla eşlik etti. Aynı gece, Ozan Kaya Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade kitabından kısa bir alıntı okudu ve Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı.

Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi’ne Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Nergiz, Çağdaş Gazeteciler Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir ve Sefa Yılmaz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ve birçok Osmangazili vatandaş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Uğur Mumcu’nun katledildiği günün anısını paylaşırken, “Uğur Mumcu, yalnızca gazeteci ve yazar olmanın ötesinde, cesur bir düşünür, mücadeleci bir kişilik ve insan hakları savunucusuydu. Türkiye’nin en karanlık dönemlerinde, cesurca yolsuzlukların üzerine giden, araştıran, soruşturan bir gazeteciydi” dedi.

Hukuk, Özgürlükler ve Demokrasi Tehdit Altında

Erkan Aydın, konuşmasında, Uğur Mumcu’nun yanı sıra Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı gibi demokrasi şehitlerini anarak, hukukun, özgürlüklerin ve demokrasinin giderek daha fazla tehdit altında olduğunu vurguladı. Aydın, Türk basının onurlu ismi Uğur Mumcu gibi hayatını kaybeden diğer isimleri de saygıyla anarak, onların izinden gidip mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

Uğur Mumcu, Aydınlığa Işık Tutuyor

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi’nde yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu, Türkiye’nin aydınlığı için karanlık zihniyete karşı kalemini bir kılıç gibi savurdu. Bugün onun mücadele ettiği değerleri hatırlıyoruz” dedi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal da Uğur Mumcu’nun yaşamını anmaya devam edeceklerini ve onu unutturmayacaklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Altan Gördüm ve Haluk Çetin’e gecenin anısına hediye takdim etti ve program sona erdi.

Related Posts

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…