Türkiye’de bebeklere en çok verilen isimler belli oldu

Türkiye’de 2024 Yılında Nüfusa Kaydedilen Bebek Sayısı Arttı

Türkiye’de 2024 yılında, toplamda 937 bin 369 bebek nüfus kütüklerine kaydedildi. Bu bebeklerin arasında 15 bin 65 ikiz, 290 üçüz ve 6 dördüz bulunmaktadır. Geçen yıl en yüksek doğum sayısı İstanbul’da gerçekleşirken 149 bin 889 bebek dünyaya geldi. En az doğum ise Tunceli’de 267 bebekle kaydedildi. Başkent Ankara’da ise 53 bin 497 doğum gerçekleşti.

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim