Termik santralin yeraltı maden arama ruhsatı iptal edildi

Yatağan Termik Santralinin Yeraltı Maden Arama Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan Yatağan Termik Santrali’nin yeraltı maden arama ruhsatının iptali yönünde verilen mahkeme kararı, ilçe sakinleri ve çevre örgütleri tarafından sevinçle karşılandı.

Mahkeme Kararı İle İptal Edildi

İzmir Bölge Mahkemesi, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yeraltı maden arama ruhsatı iptali davasında önceki izinlerin ve kararların iptal edilmiş olmasını dikkate alarak ruhsatın geçerliliği için gerekli şartların sağlanmadığına hükmetti. Bu doğrultuda, termik santralin yeraltı maden arama ruhsatı iptal edildi.

Çevre İçin Önemli Bir Adım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yatağan’daki yeraltı su kaynakları için verdiğimiz hukuki mücadele, çevreyi ve halk sağlığını koruma yönündeki hassasiyetimizin bir yansımasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar açtığımız 227 dava bunun göstergesidir. İlimiz genelinde yüzde 65 maden arama ruhsatı var. Bu izinler bizim geleceğimizi, suyumuzu ve toprağımızı tehdit ediyor. Bu kazandığımız dava Yatağan ve bölgesinin yeraltı kaynaklarını korumada önemli bir adım oldu. Muğla’mızın doğasını, havasını ve suyunu korumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yatağan köylüleri ve sivil toplum kuruluşları (STK’lar), termik santral maden ocaklarının zeytinlik, tarım arazileri ve yeraltı su kaynaklarına zarar vermesi nedeniyle defalarca eylemler düzenlemişlerdi.

Related Posts

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Bakan duyurdu: Turizmin başkenti Antalya’dan Ankara’ya çekildi

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara 2026 yılının “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

CHP’de istifa depremi: Bayrampaşa’da iki meclis üyesi partiden ayrıldı

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, CHP’den istifa ettiklerini duyurdu. Meclis üyeleri, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun “gayri ahlaki tutumlar” sergilediğini ve kamuoyuna yönelik “sinkaflı sözler” kullandığını belirterek, bağımsız olarak yollarına devam edeceklerini açıkladı.

‘Hırsızlık’tan aranıyordu: Tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı

Kırıkkale’de “hırsızlık” suçundan hakkında 52 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evindeki tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı.