Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

TSMC, Dünya Genelinde 24 Yeni Fabrika İnşa Etmeyi Planlıyor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), teknoloji sektöründe büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, yapay zeka sektöründeki talebi karşılamak amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Yeni tesislerin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kurulmasıyla birlikte TSMC, küresel üretim kapasitesini önemli ölçüde genişletecek.

Taleplere Yetişemeyen TSMC

TSMC, 2025 yılında dokuz yeni tesisi faaliyete geçirerek üretim hızını artırmayı planlıyor. Ancak, firmanın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri nitelikli iş gücüne erişim sağlamak. Özellikle ABD gibi pazarlardaki yüksek maaşlar, fabrika operasyonlarındaki personel giderlerini artırıyor.

Şirketin çalışan sayısında ciddi bir artış yaşanırken, 2019’da 51 bin olan çalışan sayısı 2024 sonunda 83 bin 825’e ulaştı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu açıldı ve firma, yıl sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine çıkarmayı hedefliyor. 2026 yılında ise toplam çalışan sayısının 100 bini aşması bekleniyor.

TSMC’nin agresif büyüme stratejisi, yapay zeka teknolojilerine olan küresel talebin artmasıyla şekilleniyor. Şirket, bu yatırımlarla birlikte çip üretimindeki liderliğini sürdürmeyi ve pazardaki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

Trafik ihlallerine uygulanan cezalar yeni yılda yükseldi. Yılın ilk aylarında kesilen ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

Asya borsaları Çin hariç pozitif seyrediyor

Asya borsalarında, bölgedeki jeopolitik gelişmeler ile tarifelere ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunurken, haftanın ilk işlem gününde Çin hariç pozitif seyir izleniyor.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir