Suriye’nin fiili lider Şaraa: ‘2 yılda 14 milyon dönecek’

Suriye’de Yeni Yönetim Lideri Ahmed El Şaraa: 14 Milyon Suriyelinin Geri Döneceğine İnanıyorum

Suriye’deki yeni yönetimin lideri Ahmed el Şaraa, rejimin çöküşünün ardından ülkeye dönüşlerin hızlandığını ve önümüzdeki iki yıl içinde 14 milyon Suriyelinin geri döneceğine inandığını açıkladı.

Şaraa, Youtube için içerik üreten Joe Hattab’a verdiği röportajda, zorla yerinden edilenlerin topraklarına dönmeye başladığını ve rejimin devrilmesiyle ülkede yeni bir dönemin başladığını vurguladı. “Eminim, iki yıl içinde 14 milyon Suriyeli evine dönecek, geriye yalnızca bir ya da bir buçuk milyon kişi kalacak” dedi.

Şaraa, Esad rejiminin kontrol ettiği bölgelerde yaşayanları yerinden ettiğini, buna karşın devrimin kontrolündeki bölgelerin insanlar için güvenli alanlar yarattığını belirtti.

Şimdiyse, toplumun tüm kesimlerinin sorunsuz bir şekilde bir arada yaşamaya başladığını söyledi. Şaraa, “Bu topraklarda insanlar birbirlerini sevmeye ve uyum içinde yaşamaya başladılar. Suriye tarihinde böyle bir toplumsal mutabakat ilk kez yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

‘Adalet Sağlayacağız’

Yeni yönetimin temel hedeflerinden birinin adaleti yeniden tesis etmek olduğunu dile getiren Şaraa, devrik rejimin kurumları halk üzerinde baskı kurmak ve onları kontrol altına almak için kullandığını söyledi.

Şaraa, “Eski rejim, halkı düşmanlaştırdı ve onları baskı altına almak için işkence ve cinayete başvurdu. Biz ise adaleti sağlayacak kurumlar inşa edeceğiz. Devletin inşasında önceliklerimiz olacak ve verdiğimiz sözlere sadık kalacağız” dedi.

‘Şevkle Yürüyoruz’

Devletin zayıf olduğu bir yerde vatandaşların güçlü olamayacağını vurgulayan Şaraa, eğitimli ve istikrarlı politikalar sayesinde mevcut sorunların aşılabileceğini belirtti. Ayrıca, toplumsal eğitim ve ahlaki değerlerin, ülkenin kalkınmasında temel taşlardan biri olduğunu söyledi.

Af politikalarına ilişkin görüşlerini paylaşan Şara, rejimin çöküşünden sonra saf değiştirenlere iyi niyetle yaklaştıklarını ancak bazı istisnalar olduğunu söyledi.

Şaraa, “Sednaya Hapishanesi’nde ve güvenlik şubelerinde işkence yapanlara, varil bombası atanlara ve katliam yapanlara af yok” dedi.

Şaraa, Suriyelilerin devrimle birlikte şevklerinin yerine geldiğini belirterek, “Artık başımız dik yürüyoruz. Tarihin akışında bir değişiklik yaptık ve bu sadece bir başlangıç” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Related Posts

İsrail’in “kalıcı işgal” planına Avrupa ülkelerinden tepki: Gazze Filistin halkına aittir

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, İzlanda ve Lüksemburg’un dışişleri bakanları İsrail’in güvenlik kabinesi tarafından bu hafta onaylanan Gazze’nin kalıcı işgalini ve Filistinlilerin bölgeden tehcir edilmesini öngören planına tepki gösteren bir …

Katliam gibi kaza! 11 öğretmen hayatını kaybetti

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde inşaat malzemeleri taşıyan bir kamyonun, Kalijambe köyünde seyreden minibüse çarptığı belirtildi. Polis, minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimi tamamlandı: 15 aday belirlendi

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimi tamamlandı: 15 aday belirlendi

Trump’dan flaş açıklama! Saldırılar durdurulacak

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını belirterek, Husilerin artık savaşmak istemediğini ifade etti. Ayrıntılar geliyor…

Pakistan’da terör saldırısı: 7 asker hayatını kaybetti

Pakistan ordusu, Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine ait araca yönelik saldırıda 7 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir