Sinir blokajı tedavisi şiddetli migren ataklarını azaltıyor

Migren Hastalarına Umut: Sinir Blokajı Tedavisi İle Baş Ağrıları Kontrol Altında!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı, İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ömer Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç kullanımına rağmen geçmeyen şiddetli migren ataklarında uygulanan “sinir blokajı” tedavisine ilişkin bilgi verdi.

Migrenin sadece baş ağrısı olmadığını vurgulayan Karadaş, bu ağrıya eşlik eden ışık-ses hassasiyeti, bulantı ve kusma gibi belirtilerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Karadaş’a göre, her 6 kişiden 1’i migren hastası ve ülkemizde 14 milyon migren hastası bulunmaktadır.

Prof. Dr. Karadaş, migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda “sinir blokajı” yöntemiyle baş ağrısı süresini önemli ölçüde azaltabileceklerini ifade etti. Migren hastalarının sıkça kullandığı ağrı kesicilerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Karadaş, bu nedenle alternatif tedavilere yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin İlk Baş Ağrısı Blokaj Ünitesi

SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk baş ağrısı blokaj ünitesinde uygulanan tedavinin detaylarına da değinen Prof. Dr. Karadaş, bu yöntemin ağrıların kontrol altına alınmasında etkili olduğunu belirtti. Günlük olarak yaklaşık 100 hastaya sinir blokajı tedavisi uygulandığını söyleyen Karadaş, özellikle inatçı vakalarda 10 seansa kadar bu tedavinin devam edebildiğini aktardı.

Karadaş, hastaların yaşadığı süreci ve tedavi sonrası hayatlarındaki değişiklikleri de dile getirdi. Migren atakları nedeniyle sosyal hayatının olumsuz etkilendiğini belirten hastalar, sinir blokajı tedavisiyle ağrılarının azaldığını ve hayat kalitelerinin arttığını ifade ettiler.

Özellikle tedaviden fayda gören hastaların hikayeleri, migrenle mücadele eden diğer insanlara umut olmaya devam ediyor. Artık migren ağrılarından kurtulan hastalar, sinir blokajı tedavisinin kendilerine sağladığı olumlu etkilerle hayatlarını daha keyifli hale getirdiklerini vurguluyorlar.

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS’da Ek Tercihe kalan boş kontenjanlar açıklandı. Uzman doktor adaylarının tercih etmediği branşlar dikkat çekti. 

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için