Medya: Gözlerimi kaparım gerekeni yaparım

Ayşenur Arslan: Hayatın Parantez Açtığı Anlar

Bazen hayat, insanlara dünyanın gamını ve yükünü bir kenara bırakıp kendilerine bakma fırsatı sunar. Ayşenur Arslan, bir hastanede iki gün geçirirken, ilaçlar ve ölçümlerle uğraştı. Sonrasında, bu parantez kapanır ve yeniden normal hayata dönülür.

CHP’nin kırmızı kartı ve Erdoğan’ın kırmızı kitabı gibi konular gündemdedir. Trump, Erdoğan’ın kulaklarını çınlattığı bir basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulunur.

Trump, Türkiye’nin uzun yıllardır Suriye’nin peşinden farklı isimlerle gittiğini belirtir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dostu olarak tanımlar ve aralarındaki ilişkiden övgüyle bahseder. Her ne kadar iki lider farklı düşmanlarla karşı karşıya olsalar da, Trump, Erdoğan’ı belirli kişilere karşı adım atmamak konusunda desteklediğini söyler.

Trump’ın bu sözleri medyada sansürlenirken, ülkemizde de benzer şekilde sansür uygulamalarının olduğu vurgulanır. İleri demokrasi kavramı sorgulanırken, farklı bakış açılarıyla olaylar değerlendirilmeye devam edilir.

Medya ve Sansür

Medyadaki sansür uygulamaları, ülkemizde olduğu kadar diğer ülkelerde de sıkça karşılaşılan bir durumdur. Özgür ve doğru haber alma hakkı, sıkça kısıtlanmaktadır.

Öcalan’ın durumu, Trump-Erdoğan ilişkisi gibi konular medyada sansürlenirken, gerçeklerin ne kadar net bir şekilde yansıtıldığı tartışmalı hale gelir. Bu durum, demokrasi ve basın özgürlüğü açısından büyük sorunlara işaret etmektedir.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayların doğru ve tarafsız bir şekilde aktarılması, medyanın en temel sorumluluklarından biridir. Ancak günümüzde yaşanan sansür uygulamaları, bu sorumluluğun ne kadar yerine getirilebildiğini sorgulamamıza neden olmaktadır.

Gerçekleri görmek ve doğru bilgilere ulaşmak için medyanın özgür olması ve sansürün kaldırılması büyük önem taşımaktadır.

Related Posts

Türkiye genelinde orman yangınları: On binlerce kişi için AFAD’tan açıklama

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Sakarya’dan İzmir’e kadar birçok ilde 50 binden fazla vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, yangınla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Kerkük Türkmenleri isyanda! ‘Yok sayılıyoruz

Irak’ın Kerkük ilçesinde yaşayan Türkmenler Altunköprü ilçesinde yapılan yeni görenlendirmelerde Türklerin dışarıda bırakılmasını protesto için sokaklara çıktı

İranlı yetkili açıkladı: İsrail’den tehdit mesajı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in saldırıların ilk gününde bazı yetkililere tehdit mesajı gönderdiğini bildirdi.

Sivas’ta kene yine can aldı!

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. Yakınlarına teslim edilen Uymaz’ın cenazesinin köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Küçük ortaktan ittifakına sert mesaj

Destici, “Önce silahını bıraksın. Sonra kendini feshetsin. Biz onların samimiyetine güvenmiyoruz. Ne zaman güveniriz? Gelirler bu salondaki Kürt, Türkmen, Zaza bütün kardeşlerimiz gibi şu ay yıldızlı al bayrağın önünde İstiklal Marşı’nı söyler, bayrağı öper, o zaman inanırız” açıklamasını yaptı.

Park, plaj ve duraklarda sigara içmek yasaklandı! Pazartesi itibariyle başlayacak

Fransa’da park, plaj ve duraklarda sigara içmek resmen yasaklandı. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.