Los Angeles’ta göçmen protestoları tırmanıyor

Trump, Los Angeles Protestolarına Yanıt Verdi: 2 Bin Ulusal Muhafız Askeri Konuşlandırdı

ABD Başkanı Donald Trump, California’daki protestoların ardından Los Angeles’ta 2 bin Ulusal Muhafız askerini konuşlandırarak siyasi gerilimi tırmandırdı.

Belediye Başkanı Karen Bass, Vali Gavin Newsom ve eski Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aldığı kararı “tehlikeli ve kışkırtıcı” olarak nitelendirdi. Şehirdeki ICE baskınlarına karşı devam eden protestolar, federal güçlerin devreye girmesiyle daha da yoğunlaştı.

Trump, Truth Social platformunda yaptığı açıklamada Los Angeles’ın “yasadışı yabancılar ve suçlular tarafından istila edildiğini” iddia ederek, gösterilerin bastırılması için Ulusal Muhafızlar ve federal ajanların görevlendirildiğini duyurdu.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, Trump’ın Ulusal Muhafızları konuşlandırma kararını engellemeye çalışsa da başarılı olamadığını belirtti. Bass, federal güçlerin kamu güvenliğini sağlamak yerine korku yarattığını vurgulayarak, “Bu açıkça bir politika değil, başka bir gündem” dedi.

Eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Kamala Harris, Ulusal Muhafızların konuşlandırılmasını “tehlikeli bir tırmanış” olarak tanımladı. Harris, barışçıl protestolara destek vererek, “Protesto, adalet mücadelesinde vazgeçilmezdir” ifadelerini kullandı.

Gösteriler, ICE baskınlarına karşı başlayıp hafta sonunda eyalet geneline yayılarak ivme kazandı. Protestocular, 101 ve 110 numaralı otoyolları kapatırken bazı araçları ateşe verdi. Polis müdahalesi sırasında gerginlik artarken, LAPD protestocuları copladı ve flaş bombaları kullandı.

California Valisi Gavin Newsom, federalleştirilen Ulusal Muhafız birliklerinin geri çekilmesini talep ederek, “Trump dahil olana kadar bir sorunumuz yoktu” açıklamasında bulundu. Newsom’un yanı sıra bir grup Demokrat vali de Trump’ın askeri müdahalesine karşı ortak bildiri yayınladı.

Kongre Üyesi Waters ise federal müdahaleyi “kaos yaratma hamlesi” olarak nitelendirerek, “Trump, şehrimizi hedef aldı. Halk korku içinde. Los Angeles göçmenlerin şehridir ve halkının yanındayım” dedi.

Related Posts

Çanakkale Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, bir gemide meydana gelen arıza sebebiyle çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Devlet Bahçeli 5 aylık aranın ardından Meclis kürsüsüne dönüyor

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir siyasi gündemi evinden takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 5 aylık aranın ardından yarın saat 10.45’te partisinin Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkacak ve konuşma yapacak.

Bahçeli, 5 ay sonra ilk kez MHP Meclis Grup Toplantısı’na katılacak

Bahçeli, 5 ay sonra ilk kez MHP Meclis Grup Toplantısı’na katılacak

AB Türkiye Raportörü Nacho Sanchez: Türkiye’nin AB üyelik yolu İmamoğlu’nun kaldığı Silivri’den geçiyor, Bayraktar’dan değil…

AB Türkiye Büyükelçisi Thomas Ossowski ve AB Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AB Dış Politika Şefi Kaja Kallas Brüksel’de bir grup gazeteciyle bir araya gelerek Türkiye’nin vize serbestisi görüşmelerinden ve Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına kadar pek çok konuda görüşünü bildirdi.

Şam yönetimi, 20 kişinin öldürüldüğü kiliseye ziyareti kısıtladı: İki saldırgan önce silahla taradı, sonra biri kendini patlattı

Şam yönetimi, 20 kişinin öldürüldüğü kiliseye ziyareti kısıtladı: İki saldırgan önce silahla taradı, sonra biri kendini patlattı

BM’den ABD’nin İran’a saldırısı hakkında açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırılarının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde konuştu. Guterres, bölge halkının bir başka yıkım döngüsüne daha ‘dayanamayacağı’ uyarısında bulunarak …