Kayseri Ticaret Borsası’ndan Çevresel Sürdürülebilirlik Adımı

Kayseri Ticaret Borsası, Kurumsal Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplaması Yaptı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bağlamış, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır” dedi.

Yeşil Dönüşüm ve Ticaretin Geleceği

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı güçleniyor. AB’nin Yeşil Mutabakatı ile tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirdiği bu süreçte, Türkiye’nin ticaretinin önemli bir kısmını AB ile gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, AB’nin atacağı adımların yakından takip edilmesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için önem taşıyor. Kayseri Ticaret Borsası, bu süreci yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme ve Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlama konusunda aktif rol oynuyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Bağlamış, “Oran Kalkınma Ajansı teknik destek projesi ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel iklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor. Bu projeyle, üyelerimizin çevreye duyarlılığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Bağlamış, “Sürdürülebilirlik politikalarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltarak doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayacak ve uluslararası pazarda rekabetçi hale geleceğiz” dedi.

Başkan Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması yaptığını vurgulayarak, “Bu çalışma ile sera gazı emisyonları ve su tüketimi detaylı şekilde analiz edilerek çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. Hesaplama sonuçları bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı.

Related Posts

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

Altın ödemeleri artık böyle yapılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı yürürlüğe girdi. Kararla birlikte işlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında kullanılabilecek ödeme yöntemlerine ilişkin düzenleme hayata geçirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, ithalat işlemlerinde …

Vergi borcu olanlar dikkat! 50 binden 250 bine çıkarıldı!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin TL’den 250 bin liraya çıkarıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, vergi ve …

İhracatçılara taahhütlerini tamamlama için ek süre ve itiraz hakkı

Devletten vergi ve harç muafiyeti alan firmalara, ihracat taahhütlerini yerine getirmeleri için daha fazla zaman tanındı. Ceza alan şirketler ise 30 gün içinde itiraz edebilecekler.