İzmir’de belediye çalışanları, maaşları ödenmediği için iş bırakma eyleminde

İZENERJİ ve İZELMAN Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinin çalışanları, maaşlarının bir kısmının ödenmemesi ve sosyal haklarının ihlal edilmesi sebebiyle iş bırakma eylemi düzenledi. Bu durum, Konak ilçesinde çöp toplama hizmetlerinin aksamasına neden oldu.

İş bırakma eylemine otobüs şoförleri 06.00-07.00 saatlerinde sefere çıkmayarak destek verirken, gün içinde İZELMAN bünyesinde çalışan kreş ve otopark görevlileri ile temizlik işçileri de bir kısmıyla eyleme katıldı.

Çöplerin toplanmaması neticesinde Konak ilçesinde kirlilik oluştu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde çöp yığınları görüldü. Çöp kutularının taşması sonucu çöpler kaldırımlara ve yola yayıldı.

Kordon’da bir restoranda çalışan Erhan Göl, çöp yığınlarının sebep olduğu kötü kokudan müşterilerin rahatsız olduğunu ifade ederek, “Bu kadar çöp birikimi normal değildi. Belediye araçları çöpler birikince gelip alıyordu fakat son günlerde durum biraz değişti. Bu durum çok hoş değil. Kordon’a yakışmıyor. Umuyorum ki en kısa sürede çözülür” şeklinde konuştu.

İş bırakma eylemine başlayan İZENERJİ ve İZELMAN çalışanları, maaşlarının ödenmemesi ve sosyal haklarının ihlal edilmesi nedeniyle Belediye yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. (AA)

Related Posts

27 kişi yaşamını yitirmişti: Texas’taki kampın ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldığı ortaya çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen ve çoğu çocuğun hayatını kaybettiği sel felaketine dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda 27 kişinin yaşamını yitirdiği Mistik Kampı’nın, geçmişte “Özel Sel Tehlikesi Alanı” olarak …

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.