İsrail saldırıları İsveç’te protesto edildi

Stockholm’de İsrail’in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Stockholm’de yapılan bir protestoda, İsrail’in Gazze’deki okulları ve hastaneleri bombalaması kınandı. Odenplan bölgesinde soğuk havaya rağmen bir araya gelen göstericiler, İsveç Parlamentosu’na doğru yürüdü.

Protestoda, “Gazze’de çocuklar öldürülüyor”, “Okullar ve hastaneler bombalanıyor”, “Soykırımı durdurun” ve “Sonsuza kadar Filistin” yazılı pankartlar taşındı.

Eyleme katılan yüzlerce kişi, “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Katil İsrail, Lübnan’dan defol” ve “Acil ve şartsız ateşkes” sloganları attı.

Protestocular, Filistin ve Lübnan bayrakları taşırken, Gazze’deki soykırımı ve son günlerde artan İsrail saldırılarını kınadı ve durdurulmasını talep etti.

İsveçli aktivist Wasin Sheukat, Filistinlilere destek olmak amacıyla gösteriye katıldığını belirterek, “Filistinlilerin yanındayım ve onlara destek vermek için buradayım. 7 Ekim 2023’ten itibaren Filistinliler zor günler geçiriyor. İsrail’in Gazze ve Batı Lübnan’a yönelik saldırıları acımasız. Bu çatışmayı çözmek için en iyi yol, Filistinlilere haklarını tanımak ve insanca davranmaktır” dedi.

Related Posts

İzmir yine felaketi yaşıyor! Alevler yola indi

İzmir’in Urla ve Aliağa ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Aliağa’da otluk alanda çıkan yangın ise karayoluna ulaşırken sürücülere zor anlar yaşattı.

27 kişi yaşamını yitirmişti: Texas’taki kampın ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldığı ortaya çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen ve çoğu çocuğun hayatını kaybettiği sel felaketine dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda 27 kişinin yaşamını yitirdiği Mistik Kampı’nın, geçmişte “Özel Sel Tehlikesi Alanı” olarak …

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.