İspanya BM Genel Kuruluna Gazze’de yaşananlara ilişkin karar tasarısı sunacak

İspanya Başbakanı Sanchez: “Gazze Saldırılarına Karşı Uluslararası Sorumluluk Almalıyız”

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulunda gerçekleştirilen bir oturumda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanchez, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar ittifakından gelen soruya cevap verirken, son zamanlarda Gazze’de artan insanlık felaketine dikkat çekti.

Sanchez, uluslararası toplumun Filistin’deki duruma duyarsız kalamayacağını vurgulayarak, en azından İspanya’nın duyarsız kalmayacağını belirtti. BM Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını söyleyen Sanchez, tasarının sivillerin ölümlerinin durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler içereceğini ifade etti.

Ayrıca, İspanya’nın İsrail’le silah alımını ve satışını dondurduğunu belirten Sanchez, bu kararın uluslararası insancıl hukuka uyum ve demokratik değerleri savunma amacı taşıdığını dile getirdi. Sanchez, “İspanya, Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir.” şeklinde konuştu.

Sanchez, İsrail’in Gazze’yi işgalinin başladığı tarihten bu yana İspanya’nın İsrail’le silah alışverişini durdurduğunu ve basında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Sanchez, İspanyol Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan malzemelerin İsrail’de üretilmediğini ve barışı koruma misyonlarında kullanıldığını belirtti.

Sanchez, “İki devleti tanıyan, Filistin davasına bağlı bir hükümet olarak bu konuda net olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu durumun uluslararası toplum tarafından kabul gördüğüne inanıyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Related Posts

İsrail Hamas’ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

İsrail yönetimi, Gazze’de ateşkes için Hamas’ın Katar önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek bunların kabul edilemez olduğunu savundu. Katar’da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak için İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı belirtildi.

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.