Edirne’de Köpek Yavruları Çöp Konteynerine Atıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda 4 Köpek Yavrusu Kritik Durumda Kurtarıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda yaşanan acil durumda, bir personelin çöp konteynerine attığı 4 köpek yavrusu, hayvanseverler tarafından zamanında kurtarıldı. Haberin duyulması üzerine harekete geçen hayvanseverler, yavruların sağlığı için hemen bir veteriner hekime başvurdu.

Barınağı ziyaret eden bazı hayvanseverler, çöp konteynerini kontrol ederken poşet içinde canlı köpek yavrularını fark etti. Hemen müdahale eden hayvanseverler, yavruları çıkardıktan sonra barınak çalışanları tarafından beslenmeleri için gerekli olan mama ve suyu sağladı. Bu anlar ise cep telefonlarıyla kaydedilerek sosyal medya üzerinde paylaşıldı.

Olayın ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, barınağı ziyaret ederek detaylı bir inceleme yaptı. Akın ve Tanrıkulu, hayvansever derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Olayın sorumlusu olan barınak personeli hakkında belediye tarafından hemen bir soruşturma başlatılırken ilgili personel de görevden alındı. Kurtarılan köpek yavruları ise 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi edilmek üzere veteriner hekime sevk edildi.

Related Posts

İsrail Hamas’ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

İsrail yönetimi, Gazze’de ateşkes için Hamas’ın Katar önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek bunların kabul edilemez olduğunu savundu. Katar’da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak için İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı belirtildi.

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.