Danimarkalı Baba, Eski Eşini ve Kızını Havuzda Bıçaklayarak Öldürdü

Danimarka’dan Türkiye’ye Gelen Yaşar Timur’a Onay Verildi

Danimarka’dan Türkiye’ye tatile gelen eski eşi Zübeyde Timur ile kızları Hatice Timur’u (6), Nevşehir’in Avanos ilçesinde kaldıkları otelin havuzunda öldüren Yaşar Timur’a (53) verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Danimarka’da yaşayan Zübeyde Timur, kızı Hatice’yi de yanına alarak 2023 yılında memleketi Adana’ya geldi. Timur, buradan da Nevşehir’in Avanos ilçesine giderek, bir otele yerleşti. Bunu öğrenen Zübeyde Timur’un 4 yıl önce boşandığı, akrabası da olan Yaşar Timur da önce Adana’ya geldi, buradan da otomobille kızı ve eski eşinin konakladığı Avanos’taki otele gitti. Danimarka vatandaşı da olan Yaşar Timur, 22 Temmuz 2023’te saat 14.30 sıralarında otelin havuzunda yüzen eski eşiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Yaşar Timur, yanındaki bıçağı çekip Zübeyde Timur ile kızını havuzda bıçaklayıp öldürdü. Anne ve kızının cansız bedenleri, toprağa verildi.

Olayın ardından kaçan Yaşar Timur, polisi arayarak teslim olmak istediğini söyledi. İlçenin Altınpınar köyünde teslim olan Timur, gözaltına alındı. Timur, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Duruşmaya SEGBİS İle Katıldı

Yaşar Timur, Nevşehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davanın geçen yıl 20 Şubat’ta görülen karar duruşmasına cezaevinden Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı da hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Timur, daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Yaşar Timur, mahkeme heyeti tarafından ‘Tasarlayarak kadını kasten öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstinafa Taşındı

Sanık avukatı karara itiraz edip, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Dosyanın geldiği 1’inci Ceza Dairesi’nin incelemesinin ardından duruşma yapılmasına karar verildi. Duruşma sonrası istinaf mahkemesi, sanık hakkında çocuğuna karşı eyleminden dolayı verilen hapis cezası kararında, suç vasfının yanlış kurulduğu gerekçesiyle hükmün kaldırılarak, ‘Çocuğa ve alt soydan yakın akrabayı kasten öldürme’ şeklinde değiştirilmesine karar vererek, Yaşar Timur’u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza Dairesi, Yaşar Timur’un eşi Zübeyde Timur’a yönelik eyleminden dolayı verilen hapis cezası kararını ise hukuka uygun buldu. Oy çokluğu ile alınan kararın Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere verildiği belirtildi.

Related Posts

İzmir yine felaketi yaşıyor! Alevler yola indi

İzmir’in Urla ve Aliağa ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Aliağa’da otluk alanda çıkan yangın ise karayoluna ulaşırken sürücülere zor anlar yaşattı.

27 kişi yaşamını yitirmişti: Texas’taki kampın ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldığı ortaya çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen ve çoğu çocuğun hayatını kaybettiği sel felaketine dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda 27 kişinin yaşamını yitirdiği Mistik Kampı’nın, geçmişte “Özel Sel Tehlikesi Alanı” olarak …

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.