Canlı yayında kameramana tokat atan Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti

Habertürk TV”de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin”i konuk aldığı program sırasında İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir”e tokat atan Ciner Medya Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, görevinden istifa etti.

HaberTürk”ten yapılan açıklamada, “Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin”in konuk olduğu canlı yayında Muharrem Sarıkaya, sosyal medyaya yansıyan İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir”e tokat attığı görüntüleri sonrasında görevini bıraktı.” denildi.

İstifa haberinin ardından Twitter”dan da paylaşım yapan Sarıkaya şu ifadeleri kullandı: 

“Yaşanan olayla ilgili olarak hiçbir ama, fakat ve mazeret aramıyorum; hayatım boyunca da bu olayla ilgili bir tek amaya, fakata ve mazerete sığınmayacağım. Bu hatayı meslektaşlarıma, onların da aynı duruma düşmemesi için meslek yanlışı olarak örneği olarak anlatacağım.

Hataydı, temsil ettiğim kurum açısından da bana yakışmadı… Kendisinin de açıklamasında olduğu gibi, kameraman Ahmet Demir ve İHA Bölge Müdürü”nden kurumu adına özür diledim.

İçimde uhde kaldı, bir saat kadar sonra tekrar telefonla aradım, her ikisinden ve ailelerinden özür dilediğimi ilettim. Dün de arayıp özrümü yineledim. Ciner Medya Grubu yönetimi ve çalışma arkadaşlarımdan da özür diliyorum.

Olaya tepki gösteren tüm kamuoyundan, meslektaşlarımdan ve ailemden, onlara böyle bir olayı yaşattığım için de özür diliyorum. Bugün itibarıyla Ciner Medya Grubu Ankara Temsilciliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Saygılarımla”

 

NE OLMUŞTU?

Sarıkaya”nın Şahin”le program yaptığı sırada ses bağlantısı kurmaya çalışan İHA kameramanını tokatladığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyet”e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söyledi:

“Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması.”

Sarıkaya”nın özür dilediğini ifade eden Demir, “Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım” diye devam etti.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Sarıkaya da sosyal medyada yaptığı açıklama dün şu ifadelere yer vermişti: “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yayını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum.”

FATMA ŞAHİN”DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Öte yandan Fatma Şahin”in de sessiz kalması ve hiçbir şey olmamış gibi davranması eleştirildi. Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından bir paylaşım yapan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya”nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” ifadelerini kullandı.

 

Related Posts

Murat Çalık için tahliye talebi: Hastane durumunu ‘riskli’ gördü

Tutuklanan ve Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Murat Çalık’ın avukatları yazılı açıklama yaptı. Çalık’ın tahliyesini talep etti.

Diyabet hastası barbie bebek üretildi

Dünyaca ünlü oyuncak devi Mattel, yeni Barbie bebeğini diyabet hastası olarak tasarladı.

Afganistan’daki Taliban yönetimi hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Afganistan’da yönetimin lideri Molla Hibetullah Ahundzade ve Başyargıç Abdülhakim Hakkani hakkında tutuklama emri çıkardı. UCM 2 numaralı Ön Dava Dairesinin aldığı karara ilişkin yapılan açıklamada, Afganistan’da 15 …

Minik Zeynep’ten İtfaiyecilere yürek ısıtan not: ‘İyi ki varsınız’

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için Zonguldak’tan gelen Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi ekibi, yangınla mücadelenin ortasında küçük bir kız çocuğundan gelen anlamlı mesajla duygulandı. Zeynep Sare Elmalı adlı minik yardımsever, itfaiyecilere verdiği notta “Sadece dua edebiliyorum ama yanınızdayım” diyerek yürekleri ısıttı.

Almanya’da ‘Filistin’ eylemi: Başbakanlık binasını kırmızıya boyadılar!

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin yanlısı iki aktivist, Gazze’deki sivil kayıplara ve Almanya’nın İsrail’e verdiği askeri desteğe dikkat çekmek amacıyla Başbakanlık binasının ön cephesine kırmızı boya sürdü. “Neue Generation” (Yeni Kuşak) adlı …

İsrail Hamas’ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

İsrail yönetimi, Gazze’de ateşkes için Hamas’ın Katar önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek bunların kabul edilemez olduğunu savundu. Katar’da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak için İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı belirtildi.