Bursa’da kar yağışı; 1 ilçede okullar tatil edildi, 3 ilçede taşımalı eğitime ara verildi

Bursa’da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 1 ilçede okullar bugün tatil edilirken, 3 ilçede ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Uludağ’da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Kentte önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, 2 gündür aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kentin yüksek kesimleri ile dağ ilçelerinde şiddetini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiledi, sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kent merkezinde hava sıcaklığı en yüksek 5, en düşük sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Uludağ’da ise hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 11, en düşük sıfırın altında 16 derece oldu.

Büyükorhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Orhaneli, İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kent merkezinde belediye ekiplerinin, şehirler arası yollar ile Uludağ yolunda ise Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmaları sürüyor. Karayolları ekipleri, Bursa’yı diğer illerle bağlayan yollar ile Uludağ’da 106 iş makinesi ve 240 personelle, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Yalova, Çanakkale yollarında ise 153 iş makinesi ve 670 personelle karla mücadele çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. (DHA)


Baletler neden paytak yürür ve neden pointe çıkmaz?



Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Sosyal medyadan suç örgütü liderine küfür edip “beni vuramadınız” diye paylaşım yaptı, evinin önünde öldürüldü

TIKLAYIN | Eski ve yeni milletvekilleri trafikte cezadan ömür boyu muaf tutulacak!

TIKLAYIN | Arda Güler’e sert eleştiri: Türk oyuncuda gereğinden fazla kalite var ama yeterli fedakarlık ve taktik düzen yok

TIKLAYIN | Fatih Portakal, sunuculuğu bırakıyor: Yeter artık, benim için bitti; emekli olup İzmir’e döneceğim

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: “Sorumluluk alma, fedakârlık yapma” zamanı

TIKLAYIN | Ferdi Tayfur’un vasiyeti açıklanmıştı, kızı kayyım talebinde bulundu

Related Posts

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik