Binlerce araç geri çağrılıyor: Sorun hava yastığı

Kia, Hava Yastığı Güvenliği Endişesiyle 80.000’den Fazla Aracını Geri Çağırıyor

Kia, önemli bir güvenlik endişesi nedeniyle 80.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Şirket, potansiyel olarak hava yastığının uygunsuz şekilde açılmasına yol açabilecek bir kablo sorununu gidermek için harekete geçti.

Kia America, bazı araçlarında ön yolcu koltuğunun altındaki kablolarda tespit edilen ve hava yastıklarının ve emniyet kemerlerinin düzgün şekilde açılmasını engelleyebilecek bir sorun nedeniyle 80.000’den fazla aracı geri çağırıyor. Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’ne sunulan belgelere göre, hasarlı kablolar hava yastıklarının istenmeyen şekilde açılmasına da neden olabilir.

Geri çağırma, 2023-2025 Niro EV, Plug-in Hybrid (PHEV) ve Hybrid araçları kapsıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) araç bayileri geri çağrılan araçları inceleyecek ve gerektiğinde zemin kablo tertibatını ücretsiz olarak değiştirecek ve yeniden yönlendirecek. Buna ek olarak, bayiler kablo kapakları da takacak.

Kasım Ayından Bu Yana İkinci Geri Çağırma

Bu durumdan etkilenen araç sahiplerinin mart ayında bilgilendirileceği belirtildi. Bu geri çağırma, geçen yıl kasım ayında Hyundai ve Kia’nın 200.000’den fazla elektrikli aracı geri çağırarak şarj kontrol ünitesindeki 12 voltluk aküyü şarj etmeyi durdurabilecek bir transistörü tamir etmesinin ardından geldi. O dönemde şirket, bu hatanın sürüş gücü kaybına neden olabileceğini ve kaza riskini artırabileceğini açıklamıştı.

Related Posts

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.