Az yolcusu var ama 19 yıl daha 135 milyon Euro ödeyeceğiz

Zafer Havalimanı’nın 2024 Zararı Ortaya Çıktı: İşte Detaylar

Zafer Havalimanı, açıldığı günden bu yana beklenen yolcu garantisini tutturamadı ve 2024 yılında yaşadığı zararlar ortaya çıktı. 2012 yılında IC İÇTAŞ firması tarafından açılan havalimanının maliyeti 50 milyon Euro olarak belirlenmişti. Ancak bugüne kadar Hazine, şirkete 73 milyon 167 bin Euro ödeme yaptı. Bu durumda şirket, gelir elde etmeden maliyetini çıkarmış oldu ve şimdiden 23 milyon Euro’luk bir kara ulaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, SÖZCÜ gazetesine yaptığı açıklamada, 2024 için garanti edilen 1 milyon 317 bin 733 yolcunun sadece 32 bin 958’inin havalimanını kullandığını belirterek şunları söyledi:

Para Garantisi 2044’e Kadar Devam Edecek

Yavuzyılmaz, “Hata payı yüzde 97.49 ve Hazine’nin 2024 için şirkete yaptığı garanti ödemesi 6 milyon 798 bin 646 Euro, güncel kurla 250 milyon Lira’ya denk geliyor. Kamuya devir tarihi olan 2044’e kadar, bu sapma oranı ve hata payı ile şirkete yapılacak garanti ödemesi 208 milyon Euro’ya ulaşacak” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hakan Fidan ‘ailevi konu’ dedi… CHP’den sert tepki: ‘Politikanız çöktü, zevahiri kurtarmanın peşindesiniz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin Kıbrıs adasına yönelik son adımlarına ilişkin değerlendirmesinde, “Biz prensip olarak ailevi konuları kamuoyu önünde tartışmamayı tercih ediyoruz” dedi. Söz konusu açıklamaya CHP Dış Politika Koordinatörü Prof. Dr. İlhan Uzgel’den tepki geldi.

Fransa’da bir çiftçinin arazisinde altın rezervi bulundu: 4 milyar euro değerinde

Fransa’da çiftçi Michel Dupont’nun arazisinde, yaklaşık 4 milyar euro değerinde olduğu tahmin edilen 150 tondan fazla altın tespit edildi.

İzmir’de dolu yağışı: Araziler beyaza büründü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından başlayan dolu yağışı nedeniyle, Küre Mahallesi’ndeki dağlık araziler beyaza büründü.

Depremde cep telefonları neden kesildi? Bakan Uraloğlu: “Aramalarda 7 katı artış yaşandı”

Silivri’de meydana gelen depremin hemen ardından iletişim hatlarında sıkıntı yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi. Uraloğlu, depremin ardından sesli görüşmelerde 7 kat artış yaşandığını, sıkıntının bu yüzden yaşandığını anlattı. Uraloğlu, “Benzer sıkıntıları yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini masaya yatırdık.” dedi.

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu, Cudi ve Gabar dağları kent merkezinden görünmez hale geldi, araçlar ve balkonlar tozla kaplandı.

DEM heyeti Bakan Tunç’la görüştü | Gülistan Kılıç Koçyiğit: “Hasta mahkumların tahliyesini istedik”

DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hasta mahkumlar ve adli tıp raporu alanların tahliyesini söyledik.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sincan escort
Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort 
mut escort 
gulnar escort 
aaa
tuzla escort