Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Küçük ortaktan ittifakına sert mesaj

Destici, “Önce silahını bıraksın. Sonra kendini feshetsin. Biz onların samimiyetine güvenmiyoruz. Ne zaman güveniriz? Gelirler bu salondaki Kürt, Türkmen, Zaza bütün kardeşlerimiz gibi şu ay yıldızlı al bayrağın önünde İstiklal Marşı’nı söyler, bayrağı öper, o zaman inanırız” açıklamasını yaptı.

Park, plaj ve duraklarda sigara içmek yasaklandı! Pazartesi itibariyle başlayacak

Fransa’da park, plaj ve duraklarda sigara içmek resmen yasaklandı. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

CHP Sözcüsü Yücel’den sert Kurultay çıkışı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 38. Olağan Kurultay’a yönelik iddialara sert bir açıklamayla yanıt verdi.

Sıcaktan kavrulanlara Meteoroloji’den serinleten uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu birçok bölgede yağış beklendiğini açıkladı. İstanbul ve çevresinde sıcaklıklar pazar günü 25 dereceye kadar düşecek.

Trump: Hamaney’i ölümden ben kurtardım

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından İran dini lideri Ali Hamaney’e karşı sert açıklamalarda bulundu. Trump, Hamaney’in yerini bildiğini ancak öldürülmesine izin vermediğini iddia etti.

Deprem konutlarında ödeme krizi: Müteahhitler isyanda!

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan konut seferberliğinde işler durma noktasına geldi. Milyarlık ihalelerle üstlenilen projelerde, müteahhitler hak edişlerini alamadıklarını belirtti.