AKP’li baba oğuldan Kağıthane’de 336 milyonluk ihale

Yunus Emre Bulut, AKP’li Belediyelerden Büyük İhaleler Almaya Devam Ediyor

15 Temmuz Gazileri Platformu’nun Başkanı Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut, uzun bir süredir ortağı olduğu Mavi Yeşil Turizm Şirketi aracılığıyla AKP’li belediyelerden aldığı büyük ihalelerle adından söz ettiriyor ve babasının izinden gidiyor.

İstanbul’un Kağıthane Belediyesi, 27 Aralık 2024 tarihinde “2025 yılı muhtelif araç kiralama” ihalesini gerçekleştirdi. 5 aylık araç kiralama ihalesine 2 teklif sunuldu ve en düşük teklifi oğul Yunus Emre Bulut’un şirketi Jet Kar Turizm Şirketi verdi ve ihaleyi 1 milyon 956 bin TL karşılığında kazandı.

AKP’li belediye, bu ihaleden sadece 17 gün önce, yani 10 Aralık 2024 tarihinde de belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 yıl boyunca araç kiralama ihalesi düzenlemişti. 2025-2027 dönemini kapsayan bu ihale de 334 milyon 489 bin TL tutarında Jet Kar Turizm Şirketi’ne verildi.

Teklifte Bulunan Araçlar

Toplamda, bu ihale kapsamında 57 binek araç, 56 hafif ticari araç, 5 minibüs, 15 otobüs, 1 hasta nakil ambulansı, 1 engelli nakil aracı, 14 değişik kapasiteli hizmet aracı, 2 sokak hayvanları nakil aracı, 9 kamyon, 3 otobüs ve 1 minibüs kiralandı. Böylece aynı şirket, 17 günlük arayla toplamda 336 milyonluk ihale almış oldu. Kağıthane Belediyesi’nin 2024 yılında düzenlediği iki ayrı araç kiralama ihalesi de Jet Kar Turizm Şirketi’nin oldu ve bu ihaleler toplamda 25 milyon TL’ye mal oldu.

Sezen Aksu’ya Yönelik Suç Duyurusu

Yunus Emre Bulut, AKP’li belediyelerin ihale abonesi olan şirketin sahibi ve aynı zamanda AKP’den milletvekili aday adayı olan 15 Temmuz Gazileri Platformu’nun başkanı Erol Bulut’un oğludur. Baba Erol Bulut son 10 yılda AKP’li belediyelerden 100’ün üzerinde ihale kazandı. Ancak kamuoyu, Erol Bulut’u Sezen Aksu’ya yönelik tehdidi ile tanıdı.

Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem” sözlerine karşı Bulut, sanatçıyı suç duyurusunda bulunarak eleştirdi. Bulut, Aksu’nun şeytana taptığı iddiasında bulunarak, “İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz” şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamaların tepki çekmesi üzerine Bulut, sözlerinin çarpıtıldığını savunmuştu.

Related Posts

27 kişi yaşamını yitirmişti: Texas’taki kampın ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldığı ortaya çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen ve çoğu çocuğun hayatını kaybettiği sel felaketine dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda 27 kişinin yaşamını yitirdiği Mistik Kampı’nın, geçmişte “Özel Sel Tehlikesi Alanı” olarak …

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.