AK Parti Trabzon Kongresi: ‘İki aday, Mumcu’ya karşı birleşebilir’

Trabzon’da AK Parti Kongresi Heyecanı

TRABZON – 5 Ocak’ta Hayri Gür Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan AK Parti Trabzon Teşkilatı il kongresi için heyecan dorukta. Genel Merkez’in mevcut başkan Sezgin Mumcu’nun devam edeceğini açıklamasına rağmen, Ufuk Hoş ve Zeki Kavanoz adaylıklarını açıkladılar.

Son yıllarda Genel Merkez belirlediği tek adayla seçimlere giden Trabzon’da, 2009’da yaşanan çok adaylı kongrenin ardından merakla beklenen bir süreç başladı. Bu süreçte dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhammet Balta’yı desteklediği ancak Ahmet Metin Genç’in seçimi kazandığı biliniyor. Şimdi ise benzer bir durumun tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusu.

Genel Merkez’in Tercihi Sezgin Mumcu

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin Trabzon’da istediği sonuçları alamaması üzerine, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi’nin kaybı tartışmalara neden oldu. Ancak, Mumcu’nun görevine devam etmesi Genel Merkez’in tercihi oldu. Partinin ikinci parti konumuna düşmesiyle Mumcu’nun adı değişiklik isteyenler arasında yer aldı.

Mumcu’nun seçim başarısızlığının yanı sıra teşkilat içinde de sorunlar yaşandı. Kadın Kolları ve diğer birimlerde istifalar yaşanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile anlaşmazlık yaşandığı iddia edildi. Ancak Genel Merkez, Mumcu’nun görevine devam edeceğini açıkladı.

Muğla Milletvekili ve Trabzon İl Koordinatörü Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Mumcu’nun göreve devam edeceğini vurgulayarak, delegelerin bu karara saygı duyacağını belirtti.

Sezgin Mumcu, parti içinde tartışmalar olsa da Genel Merkez tarafından tekrar görevlendirildi.

Hoş ve Kavanoz Adaylıklarını Açıkladı

Ortahisar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş başkanlığa adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Süleyman Soylu’nun eski danışmanı olan Hoş’un adaylığı partinin vizyon ve misyonuna olan bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Diğer bir aday ise AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz oldu. Daha önce çeşitli görevlerde bulunan Kavanoz, adaylık açıklamasını Gazeteciler Cemiyeti’nde yapma gereği duydu.

Trabzon İl Başkanlığı için Ufuk Hoş (solda) ve Zeki Kavanoz adaylıklarını açıkladılar.

Mumcu’ya Karşı 2 Adayın Birleşmesi Mümkün mü?

İl Başkanlığı seçimlerinde merkez ilçe delegelerinin büyük önemi var. Ancak, Ortahisar ve Arsin ilçelerindeki iptal nedeniyle bazı delegeler oy kullanamayacak. Bu durum, Mumcu’nun elini güçlendiren bir etken.

Hoş ve Kavanoz’un tabandan aldıkları destekle hareket ettikleri biliniyor. Mumcu’ya karşı olan tabanın bu adaylara yönelebileceği düşünülüyor. Ancak, Genç’in bu isimlere yakın olduğu ancak Genel Merkez karşısında tavır alamayacağı belirtiliyor.

Parti tabanında, iki adayın birleşerek Mumcu’ya karşı çıkma olasılığı konuşuluyor. Bu durumda Mumcu’nun avantajının azalması ve zorlu bir seçim süreci yaşanması bekleniyor.

Related Posts

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Meksika’da krematoryum krizi: 383 ceset bulundu

Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirildi. Krematoryum kapatılırken, sahibi ve 1 çalışanı da tutuklandı.

Türkiye genelinde orman yangınları: On binlerce kişi için AFAD’tan açıklama

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Sakarya’dan İzmir’e kadar birçok ilde 50 binden fazla vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, yangınla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Kerkük Türkmenleri isyanda! ‘Yok sayılıyoruz

Irak’ın Kerkük ilçesinde yaşayan Türkmenler Altunköprü ilçesinde yapılan yeni görenlendirmelerde Türklerin dışarıda bırakılmasını protesto için sokaklara çıktı