AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

AJet, 13 Yıl Sonra İSG’den Şam’a Uçuşları Başlattı

AJet tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Doğu’nun önemli merkezlerinden biri olan Şam’a haftanın her günü İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) karşılıklı seferler düzenlenmeye başlandı. Böylece, 13 yıl aradan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Şam’a uçuş yapan ilk hava yolu Ajet oldu.

Sefer öncesinde gerçekleşen törene Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Halil Avşar, Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Kemal Yüksek, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek ve çeşitli davetliler katıldı.

AJet’in uçağı, iki saatlik ilk uçuşun ardından yolcularıyla birlikte Şam Uluslararası Havalimanı’na törenle iniş yaptı. Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu, Suriye Sivil Havacılık Genel Müdürü Ashhad al-Salibi ve diğer sivil havacılık otoriteleri de törene katıldı.

“Ankara’dan Şam’a Direkt Uçuşları Başlıyor”

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Şam’daki karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları’nın ardından, 13 yıl sonra Türkiye’den Şam’a uçuş düzenleyen hava yolu olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ankara’dan da uçuşların başlayacağını dile getiren Sarp, “Bugün İstanbul’dan Şam’a ilk seferimizi gerçekleştirdik. 4 Temmuz Cuma günü ise Ankara’dan Şam’a ilk direkt uçuşumuzu yapacağız. Böylece, yıllar sonra Ankara’dan Şam’a direkt uçuş yapan ilk hava yolu biz olacağız. Artık AJet olarak haftanın her günü İstanbul’dan, 3 günü ise Ankara’dan Şam Uluslararası Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenleyeceğiz.” dedi.

Sarp, Suriye’deki yeni gelişmelerin, barış ve istikrara yönelik önemli adımların atıldığı bir dönemde, Şam’a düzenlenen uçuşların bölgedeki ilişkilerin canlanmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, hava yolu bağlantısının kardeşlik ve dostluğu pekiştirmeye yardımcı olacağını söyledi.

AJet’in 34 farklı ülkede toplam 59 noktaya sefer düzenlediğinin altını çizen Sarp, Şam uçuşunun da Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika pazarındaki büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Üniversiteler açılıyor, kiralık ev talebi artıyor: Fiyatlar hangi şehirlerde yükseliyor?

Üniversite açılışlarıyla birlikte kiralık ev piyasasında hareketlilik başladı. Peki fiyatlar neden yükseliyor, talep hangi bölgelerde yoğunlaşıyor? Ev bulma sürecinde öğrenciler ve aileleri hangi zorluklarla karşılaşıyor? İşte tüm ayrıntılar…

Euro Bölgesi’nde enflasyon değişmedi

Euro Bölgesi’nde enflasyon değişmedi

Memur zammında anlaşma sağlanamadı: Hakem Heyeti Devrede

Son dakika… Memurun zam görüşmelerinde hükümet ile sendikalar anlaşma sağlayamadı. Memur-Sen zam teklifini Hakem Heyeti’ne götürüyor. Son gelişmeler sonrasında, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Ülker Bisküvi’den 6 ayda dev kazanç

Ülker Bisküvi, yılın ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da bildirerek paylaştı.

Altın fiyatları tırmanıyor

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan altının gramı düne göre yüzde 0.41 artış gösterdi.

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmî Gazete’de yayımlandı

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmî Gazete’de yayımlandı