Nissan’ın işten çıkarma planı 418 milyon dolara patlayacak

Nissan, Mali Sıkıntılarıyla Başa Çıkmaya Çalışıyor

Japon otomotiv devi Nissan, mali sıkıntılarını aşmak için işten çıkarmalar ve fabrikaların kapanması gibi radikal adımlar atmaya karar verdi. Geçtiğimiz 2024 mali yılı sonunda 4,5 milyar dolar net zarar açıklayan şirket, 20 bin kişinin işine son vereceğini duyurmuştu. Bu karar, şirketin ekstra 418 milyon dolarlık maliyetle karşılaşmasına neden olacak.

Mali Durumun Ardındaki Nedenler

Nissan’ın mali işler müdürü Jeremie Papin, Bloomberg’a yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların yaratacağı ek maliyetin 1 Nisan’da başlayan yeni mali yılına yansıyacağını belirtti. Ancak, hangi bölgelerde işten çıkarmaların gerçekleşeceği ve hangi fabrikaların kapanacağı hala net değil.

Honda Birleşmesi Başarısız Oldu

Nissan’ın karşı karşıya olduğu zorluklar sadece mali kayıplarla sınırlı değil. Şirket, Çinli rakipleri ile rekabet etmek zorunda. Bu durumdan kurtulmak için Honda ile birleşme görüşmeleri yapmaya çalışan Nissan, ancak bu girişim başarısız oldu. Görüşmelerin sekteye uğraması, CEO Makoto Uchida’nın istifasına yol açtı.

Yeni CEO ve Gelecek Perspektifleri

Nissan’ın yeni CEO’su Ivan Espinosa, Makoto Uchida’nın istifasının ardından göreve getirildi. Espinosa, şirketi krizden çıkarmak için yoğun çaba harcıyor. Yeni ortaklıklar kurmaya istekli olduklarının altını çizen Espinosa, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, Nissan’ın kendi başına ayağa kalkabileceğini belirtti.

Nissan, mevcut krizi atlatmak için radikal adımlar atmaya devam ediyor. Ancak, şirketin geleceği, işten çıkarmalar, fabrika kapanışları ve yeni CEO’nun stratejik yaklaşımıyla şekillenecek gibi görünüyor. Nissan, zorlu bir dönemi geride bırakmayı hedeflerken, otomotiv sektöründeki artan rekabetle baş etmenin yollarını arıyor.

Related Posts

Ayakkabı sektöründe hareketlilik için “markalaşma” ve “yerli üretim” tavsiyesi

AYSAD Başkanı Sait Salıcı, Türkiye’de markalaşma ve yerli üretime önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Yani yerli, kendi markalarımızı değerli kılarsak eski rakamlara (ihracat rakamları) mutlaka ulaşırız. Yerli ile yere basmamız gerekiyor.” dedi.

Türkiye’ye 88 milyar TL borcu olan enerji devi iflasın eşiğinde

Bulgaristan’ın enerji devi Bulgargaz, son zamanlarda BOTAŞ’a olan borcuyla gündemde. Şirket, 88 milyar TL’lik borcunu ödeyemediği için iflasın eşiğine gelmiş durumda. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Bulgaristan Enerji Bakanı Jeço Stankov …

Fujian’ın çayları İstanbul’da: Çin-Türkiye dostluğu!

Fujian eyaleti, dün İstanbul’daki bir otelde düzenlenen etkinlikle çay kültürünü ve ürünlerini sergiledi. “Zhongtu – Derin Aşk ve Uzun Anlam” temasıyla yapılan organizasyon, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve ticari bağları çay yoluyla …

Fransız Adalet Bakanı nakit paranın kaldırılması çağrısında bulundu: ‘Dijital işlemler daha kolay takip edilebilir’

Fransa Adalet Bakanı Darmanin, kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital ödemelerin fiziksel paradan çok daha kolay takip edilebildiğini ve yetkililerin uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer suç faaliyetleriyle mücadelesine yardımcı olacağını savunarak nakit işlemlerin kaldırılmasını önerdi.

Bakan Kurum: Türkiye doğa koruma konularında 7 kıtada iz bırakan bir ülkedir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sakarya Depozito Yönetim Sistemi Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Asya borsalarında karışık rüzgârlar esiyor! (23 Mayıs 2025)

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi indirimi planı ve ticaret politikalarının ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin endişeler, tarifelerin büyümeyi yavaşlatabileceği korkusuyla piyasaları etkilemeyi sürdürüyor.Asya’da Japonya’da …