ABD’de yeni kripto yorumu: Altın değil değişim aracı

Trump’ın Kripto Paralar Hakkındaki Açıklamaları Kripto Piyasalarını Etkiledi

5 Kasım’da ABD’de gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın galip gelmesiyle kripto paralarda önemli bir ralli başladı. Ancak son dönemde piyasalarda belirgin bir yatay seyir izleniyor. Bu durumda en büyük etken, yeni yönetimin kripto paralar konusundaki tutumunu açıklamasıdır.

Trump’ın yeni dönemi olan ocak ayında Bitcoin ve diğer kripto paraları nasıl tanımlayacağı merak konusu. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu konudaki tutumu da kritik öneme sahip olacak.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Yahoo Finance’in Opening Bid podcast’inde kripto paraları karmaşık bir varlık olarak gördüğünü belirtti. Daly şunları söyledi: “Kripto para bir birim olabilir, bir değişim aracı olabilir ya da bir hisse senedi gibi işlev görebilir. Değerini koruyabilir ya da zaman zaman değer kaybetebilir. Önemli olan bu terimleri doğru şekilde tanımlamaktır. Bu nedenle ben kripto parayı altın gibi görmüyorum. Bazı özellikleri altınla benzerlik gösterebilir ancak benzer bir yatırım aracı olarak düşünmüyorum.”

Fed Başkanı Jerome Powell ise daha önce yaptığı açıklamada Bitcoin’in ‘altın gibi’ işlev gördüğünü belirterek, “Dolar için bir rakip olmaktan ziyade gerçekten altın için bir rakip” şeklinde konuşmuştu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Ülker Bisküvi’den 6 ayda dev kazanç

Ülker Bisküvi, yılın ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da bildirerek paylaştı.

Altın fiyatları tırmanıyor

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan altının gramı düne göre yüzde 0.41 artış gösterdi.

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmî Gazete’de yayımlandı

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmî Gazete’de yayımlandı

Sarıgöl’de Kışlık Sebze Dikimine Başlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçiler kışlık sebze fidanlarını toprağa dikmeye başladı.

Eksim Enerji’den Koru Derneği’ne Güneş Enerjisi Desteği

Koru Derneği, Eksim Enerji’nin kurulumu sayesinde %80 elektrik tasarrufu sağlayacak.

‘Aile Yılı’nın örnek davranışı esnaftan geldi: evlenecek çiftlere yüzde 40 indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesinin ardından Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası’na bağlı esnaflar, örnek bir davranış sergileyerek evlenecek genç çiftlere yüzde 40’a varan indirim uyguladı.