Trump, Erdoğan’dan Rusya-Ukrayna savaşı için yardım istedi

Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşındaki Barış Girişimlerine Destek Veriyor

Türkiye, daha önce İstanbul’da barış görüşmelerine ev sahipliği yaparak Tahıl Koridoru Anlaşması ile küresel gıda krizinin önüne geçen bir ülke olarak, Rusya-Ukrayna savaşında barış çabalarına yeniden destek veriyor. ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan savaşın sona erdirilmesi için birlikte çalışma önerisinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Erdoğan-Trump hattındaki son teması değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge ülkeleri nezdindeki etkisine dikkat çekti. Fidan’a göre, “Trump’ın sözünü dinleyeceği tek Müslüman lider sizsiniz” yorumları Ankara’ya ulaşıyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Trump’ın pazartesi günü Erdoğan ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı için barış beklentisini ilettiği ve Erdoğan’dan bu konuda iş birliği talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı ateşkesin kalıcı hale gelmesi için diplomatik çabalarını artıracağı öngörülüyor. Ankara’nın Moskova ve Kiev ile olan yoğun diplomatik görüşmeleri ve taraflara “masaya dönme” çağrılarının devam edeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Karadeniz’deki güvenlik risklerini azaltmak ve bölgesel barışı sağlamak amacıyla Türkiye tarafından ABD’ye gerekli destek mesajının iletilmesi planlanıyor. Türkiye daha önce de Azerbaycan-Ermenistan ve Somali-Etiyopya krizlerinde diplomatik ara buluculuk rolünü üstlenmişti.

Related Posts

İsrail Hamas’ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

İsrail yönetimi, Gazze’de ateşkes için Hamas’ın Katar önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek bunların kabul edilemez olduğunu savundu. Katar’da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak için İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı belirtildi.

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.