Suriye Devlet Başkanı Şara, İsrail ile gerilimi azaltma amaçlı dolaylı görüşmeler yapıldığını açıkladı

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, İsrail ile gerginliği azaltmak amacıyla yürütülen dolaylı görüşmelerin olduğunu onayladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinin ardından Paris’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, İsrail’in Suriye ile 1974’te imzalanan anlaşmayı ihlal ettiğini belirterek, göreve geldiği günden beri bu anlaşmaya bağlı kalmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Şara, hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Suriye’deki müdahalelerini durdurmak için İsrail’le ilişkisi olan tüm ülkeleri baskı altına almayı amaçladığını açıkladı.

Daha önce Batı basını, Suriye ve İsrail arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin arabuluculuğunda yapılan dolaylı görüşmelerin teknik konulara odaklandığını ve ilerlediğini iddia etmişti.

Related Posts

NATO Genel Sekreteri Rutte’den ‘savunmaya daha fazla yatırım’ çağrısı

Antalya’da düzenlenen NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuşan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, toplantının asıl odak noktasının savunma harcamalarını artırmak olduğunu vurgulayarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fidan: ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bugün üçlü bir görüşme yapacağız

Fidan: ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bugün üçlü bir görüşme yapacağız

3 daireden 925 bin liralık altın çaldılar!

Adana’da yüzlerini eşarpla gizleyen Başak Ç. (22) ile Arzu K. (26), kapı kilidini zorlayıp açarak, girdikleri 3 daireden 925 bin liralık altın ve ziynet eşyası çaldı. Apartmana girdiği ve çıktığı anlar güvenlik kamerasından tespit edilen şüpheliler yakalanıp, tutuklandı.

Trump: Cuma günü İstanbul’a gidebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, “Gerekirse cuma günü İstanbul’a gidebilirim. Ben gitmezsem Putin gelmez demiştim, haklı çıktım” açıklamasında bulundu.

AKP’den ihraç edilen eski vekilden dikkat çeken ‘İmamoğlu’ iddiası

AKP’den ihraç edilen eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık Ekrem İmamoğlu’na siyasi kumpas düzenlendiğini iddia etti.

NATO Genel Sekreteri Rutte’den Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türkiye’nin NATO içindeki önemine ilişkin açıklamalar yaptı. NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı için geldiği Antalya’da konuşan Rutte, Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya arasında yürütülecek barış görüşmelerindeki önemine dikkat çekti.