Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Kalp Krizi Geçirirken Öksürmek Faydalı Değil! Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye’de son zamanlarda sanat camiasını sarsan üzücü olaylar sonrasında kalp krizi geçirirken öksürmenin faydalı olduğu yönündeki inanış halk arasında yeniden gündeme geldi. Ancak uzmanlar, öksürmenin yanlış ve gereksiz bir uygulama olduğunu vurgulayarak, kalp krizinde öksürmenin faydasız olduğunu açıkladı.

Kalp Krizi En Sık Görülen Ölüm Nedeni!

Kalp damar hastalıklarının ve kalp krizinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 pandemisiyle birlikte bu hastalıklarda artış yaşandığını söyledi. Kalp krizinde en belirgin belirtinin farklı bir ağrı olduğunu ve kişide ciddi rahatsızlık yarattığını belirtildi.

‘Ambulans İle Hastaneye Gidin, Canınızı Tehlikeye Atmayın!’

Uzmanlar, kalp krizi belirtileri hissedildiğinde yapılması gereken en güvenli hamlenin ambulans çağırmak ve hastaneye hızlıca ulaşmak olduğunu vurguladı. Araç kullanırken kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğunu belirten uzmanlar, doğru müdahalenin sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini önemle belirtti.

‘Öksürmek Kalp Damarınızı Açmaz!’

Kalp krizi durumunda öksürmenin faydalı olduğu yönündeki yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, öksürmenin aslında kalp damarını açmadığını ve ritim bozukluğunu tetikleyebileceğini açıkladı. Bu tür şehir efsaneleriyle kişilerin hayatlarını riske atabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi anında yapılması gerekenler hakkında safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

İdrar kaçırma, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sık görülen ancak tedavi edilebilir bir sağlık sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın nedenlerini ve etkili tedavi yöntemlerini anlattı.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir