Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Fındık Üreticiliğinde Doğru Gübreleme Yöntemleri

Samsun Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sağlam, fındığın bölge ekonomisi için stratejik bir ürün olduğunu vurgulayarak, Samsun’da 1 milyon 249 bin 679 dekar alanda fındık üretimi yapıldığını ifade etti. Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin doğru gelişebilmesi ve kaliteli ürün verebilmesi için bilinçli gübreleme yöntemlerinin önemini vurguladı.

Bitkilerin besin maddelerini köklerinden aldığını belirten Sağlam, gübrelemenin bitkinin kök dağılımına göre yapılması gerektiğini belirtti. Eğimli arazilerde gübrelemenin düz arazilere göre farklı olduğunu söyleyen Sağlam, gübrelerin bitkinin ihtiyaç duyduğu zamanda ve doğru şekilde verilmesinin verimlilik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Fındık Bahçelerinde Gübreleme Zamanlaması

Sağlam, azotlu gübrelerin fındığın gelişiminde önemli olduğunu belirterek, toprak analiz sonuçlarına göre azotlu gübrelerin yılda iki kez toprağa verilmesi gerektiğini söyledi. Mayıs sonunda dip sürgünü temizliğinin de mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Sağlam, mikro element gübrelerinin eksiklikleri belirlendiğinde topraktan ve yapraktan uygulanabileceğini aktardı.

Fındık yetiştiriciliğinde bakım ve gübreleme işlemlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Sağlam, üreticilere doğru gübreleme yöntemleri konusunda bilinçli olmaları çağrısında bulundu. Sağlam, doğru gübreleme ile hem bu yılın hem de gelecek yılların verimi için önemli olduğunu belirterek, üreticilerin olumsuz etkilenmemesi temennisinde bulundu.

Related Posts

Araç sahipleri dikkat: Resmi Gazete’de yayınlandı, o süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin işlemlerin tamamlanması amacıyla süreçlerin akaryakıt istasyonları için 2 Haziran, taşıt sahipleri için 30 Haziran’a uzatıldığını bildirdi.

İSO Başkanı Bahçıvan’dan ekonomi eleştirisi: Hedeften uzaklaşma endişesi artıyor

Nisan ayı meclis toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelerin sanayi dünyasında ciddi endişelere yol açtığını ifade etti.

TCMB yoğun gündeme hazırlanıyor: Merkez Bankaları mayısta ekonomiye yön cerecek

Küresel ekonomide artan belirsizlik, merkez bankalarının kararlarını doğrudan etkiliyor. Mayıs ayında birçok ülkenin faiz adımları yakından izlenecek. Para politikalarında izlenecek yön, piyasalar açısından kritik önem taşıyor.

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

ABD’de mal ticareti açığı martta rekor seviyeye ulaştı

ABD’de mal ticareti açığı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6 artarak 162 milyar dolara yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

ABD’de mal ticareti açığı martta arttı

ABD’de mal ticareti açığı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6 artarak 162 milyar dolara yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir