Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

Komşuda gökyüzü karıştı! “Büyük Sahra tozu” etkisini gösterdi

Yunanistan, Afrika’dan gelen “Büyük Sahra tozu”nun etkisi altına girdi. Başkent Atina dahil birçok kentte gökyüzü toz bulutlarıyla kaplandı, görüş mesafesi düştü.

ABD’de 11 mahkum hapishaneden kaçtı

ABD’nin Louisiana eyaletine bağlı New Orleans kentinde bulunan bir hapishaneden 11 mahkum firar etti.

Davos’ta istifa krizi: Yeni başkan aranıyor

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), kurucusu Klaus Schwab’ın istifa etmesinin ardından WEF’in başına geçmesi için Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ı en büyük aday olarak değerlendirdiği bildirildi.

Rus casuslara karşı “Bilinçlendirme rehberi” hazırladılar: Ajanların nasıl fark edileceğini anlattılar

Letonya istihbaratı, “Rus casuslara karşı halkı bilinçlendirmek” için bir rehber yayımladı. Letonya Savunma İstihbarat ve Güvenlik Servisi (MIDD), yayınladığı yıllık raporda vatandaşları Rusya adına faaliyet yürüten sabotajcı ve casuslara karşı …

AKP’li Metiner’den tepki çekecek PKK sözleri! ‘Türkiye gücüne dönüştürülmelidir’

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yeni sürece ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Asıl yapmamız gereken, PKK’yı üzerine oturduğu geniş toplumsal tabanıyla birlikte Türkiye gücüne dönüştürecek o büyük demokratik entegrasyon projesini hayata geçirmek olmalıdır. Türkiye Yüzyılı’nın inşa sürecinin anlamı budur” dedi.

İlber Ortaylı ile Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin Nurettin Yıldız kavgası

Boğaziçi Üniversitesi’nde, “Altı yaşında evlilik olabilir” fetvasıyla kamuoyunda tepki çeken ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın konuşmacı olarak davet edilmesi üzerine başlayan protestolar, Galatasaray Üniversitesi’ne de sıçradı. Protestolara katılan öğrenciler ile Galatasaray Üniversitesi senato üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı arasında gergin anlar yaşandı.