İstanbul’da sıcak dakikalar… 5 katlı binada balkon çöktü

Alt Kaynarca Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar!

İstanbul‘un Pendik ilçesine bağlı Alt Kaynarca Mahallesi Karlıca Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir binada dün saat 16.00 sıralarında korku dolu anlar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre; binanın birinci katının balkonunda kısmi olarak çökme meydana geldi. Şans eseri olay sırasında balkonun altında kalan kimse olmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, çöken balkonun altında kalan kimsenin olmadığından emin olduktan sonra balkondan sarkan beton parçalarını temizlemek için çalışmalara başladı. Diğer dairelerin balkonlarında da sıva çatlakları olduğu tespit edildi. İtfaiyenin müdahalesinin ardından belediye ekipleri binayı incelemek üzere olay yerine geldi.

“İki Çocuğum Evdeydi”

Çöken balkonun olduğu dairede yaşayan Sultan Devecioğlu, olay anında şehir dışında olduğunu belirterek, “Çamaşırları asıp sağlık ocağına gitmiştim. Evde iki çocuğum vardı. Korktular, panik oldular. Eşim de başka bir şehirdeydi, ben duyar duymaz koşarak geldim. Neyse ki kimse yaralanmadı” şeklinde konuştu.

“Deprem Olduğunu Zannetmişler”

Binanın giriş katında yaşayan Ziya Dönergöz ise şu açıklamalarda bulundu: “İşten geldikten sonra böyle bir olayla karşılaştım. İnsanlar deprem olduğunu düşündü. Düzce depremini yaşadığımız için hemen telaşla eve geldik. Balkonun çöktüğünü gördük. Benim de oturduğum alt kattaki dairede deprem olduğunu zannetmişler. Herhangi bir yaralının olmaması sevindirici. Binanın eski olduğu ve kentsel dönüşüme girmediği de ayrı bir sorun. Belediyeyle iletişime geçtik fakat henüz bir çözüm bulamadık“.

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim