ChatGPT uçuşa geçti: Yalnızca 1 saatte 1 milyon yeni üye!

OpenAI, ChatGPT’ye eklediği yeni görüntü oluşturma özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu yenilik, yapay zeka hizmetinin hedef kitlesini hızlı bir şekilde genişletirken, AI teknolojisine olan ilgiyi adeta katladı.

OpenAI CEO’su Sam Altman da, X platformunda yaptığı paylaşımda, yalnızca “bir saatte bir milyon yeni kullanıcının” hesap açtığını ve bu kullanıcıların çoğunluğunun bu yeni özelliği kullanmak için sisteme katıldığını açıkladı.

ChatGPT’nin görsel oluşturma özelliği, şu anda platformda yoğun bir talep görürken, bu durum bazı performans zorluklarını da beraberinde getiriyor. Görüntü oluşturma taleplerine verilen yanıt süresinin geciktiği dikkat çekiyor ve bu durum OpenAI’ın bu alandaki yoğun ilginin beklentilerin çok ötesinde olduğunu gösteriyor. Görünen o ki, kullanıcılar adeta “nefes almaksızın” ChatGPT’ye resim çizdirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Yoğun talep ücretli planları öne çıkardı

Başlangıçta bu özelliğin tüm kullanıcılar için erişilebilir olması planlanıyordu. Ancak, OpenAI’nin karşılaştığı yoğun talep sebebiyle, görüntü oluşturma yeteneğinin sadece ücretli kullanıcılarla sınırlandırılması gündeme geldi. Ayrıca yeni hesap açma taleplerinin yoğunluğu nedeniyle, kayıt süreçlerinde de gecikmeler yaşanıyor.

OpenAI, bu talebi yönetmek adına bazı sınırlamalar getiriyor. Şu an itibarıyla her kullanıcı için saatte yalnızca bir görüntü üretme hakkı var. Bu sınırlama, servisi kullanmayı daha zor hale getirse de platformun performansını dengelemeye yönelik bir adım olarak görülüyor.

Talep o kadar yoğun ki, bu servisten faydalanmak şu an için oldukça zorlayıcı bir süreç haline geldi. OpenAI’ın bu yoğun ilgiye nasıl uyum sağlayacağı ve servisi daha sürdürülebilir hale getirip getiremeyeceği, önümüzdeki dönemde sıkça konuşulacak gibi görünüyor.

Related Posts

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

Apple 2026’nın ilk yarısında yeni ürünlerle geliyor

Teknoloji devi Apple, 2026 yılının ilk yarısında bir dizi yeni ürün güncellemesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Çinli araştırmacılar bir kez daha sınırları zorladı! İnsan gözünden bile daha hızlı

Çinli araştırmacılar, insan gözünden daha hızlı bir şekilde ışığa adapte olabilen biyonik sensör geliştirmeyi başardı.

Yapay zekâ restoranları ele geçiriyor

Ankete katılanların yüzde 98’i, önümüzdeki üç yıl içinde yapay zekânın müşteri deneyimi üzerindeki etkisinin büyük olacağını belirtti. Her on katılımcıdan sekizi ise gelecek yıl bu alandaki harcamalarını artırmayı planlıyor. Yapay zekâ şimdiden bazı …

Dev şirket duyurdu: İnternetin kuralları tamamen değişiyor!

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan altyapı şirketi Cloudflare, ‘internetin kurallarını tamamen değiştirdiğini’ duyurdu.

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu