Özgür Özel’den Erdoğan’a Trump çağrısı

“`html

Özgür Özel, Yangın Faciasında Hayatını Kaybedenleri Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kartalkaya Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının 40’ıncı gününde, Bolu’ya gelerek hayatını kaybedenleri anma etkinliğinde bulundu.

Özel, Kılıçarslan ve Paşaköy mahalle mezarlıklarını ziyaret ederek, burada hayatını kaybedenlerin mezarları başında dua ettikten sonra karanfiller bıraktı. CHP Lideri’ne; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut ve Gamze Taşcıer, Grup Başkanvekili Murat Emir, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Kocagöz de eşlik etti.

“Hüznümüzü Unutmayacağız”

Özel, daha sonra Bolu Belediyesi’nin Kardelen Meydanı’nda kurulan iftar çadırında düzenlenen iftar programına katıldı. Burada katılımcılara hitap eden Özel şunları söyledi:

  • *40 gün önce büyük bir acıyı hep birlikte yaşadık ve Bolu’ya geldik. Bu benim burada geçirdiğim üçüncü gün. Gelişmiş ülkelerde yaşanmayan sorunlar hala Türkiye’de devam ediyor ve bu durum canımızı yakıyor.
  • *Bunların bir daha yaşanmaması ve can kayıplarının önlenmesi için hatırlamamız, unutturmamamız gerekiyor. Kartalkaya’daki olayın hukuki boyutu hakkında bazı açıklamalar yaptım.
  • *Gelecek Salı günü düzenleyeceğimiz grup toplantısında, Bolu Kartalkaya Faciası’nı gündemde tutmaya, sorumluları yargılatmaya ve benzer faciaların önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması konusunda mücadele etmeye devam edeceğiz.
  • *Önemli olan, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için kurumların sorumluluklarının netleşmesidir. Bir otelin açılmasının ardından, yalnızca turizm alanında denetim yapılması ve insan hayatını etkileyen konuların göz ardı edilmemesi gerekiyor.

“Emperyalizme Karşı Direnmeyi Unutmayalım”

Özel, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte Soma faciası ile ilgili söylediği, “Bu mesleğin fıtratında ölüm var” sözlerine karşı çıkarak, şu ifadeleri kullandı:

  • *Almanya ve diğer gelişmiş ülkelerde maden kazalarında ölüm oranları çok düşüktür. Eğer bir ülke kendi vatandaşını koruyabiliyorsa, biz de aynı koruma anlayışını benimsemeliyiz.
  • *Denetimsiz bir şekilde ve gereken önlemler alınmadan gerçekleştirilen bir yangın, gelişmiş ülkelerde asla yaşanmaz.

Filistin Meselesine Vurgu

Özel, Ramazan ayında gündelik politikadan uzak durmaya çabaladığını belirterek, Filistin meselesine de dikkat çekti:

  • *Hepimiz Filistin davasına sahip çıkmalıyız. Eğer emperyalizme karşı gerekli duruşu göstermezsek, gerekli direnci gösteremezsek, Türkiye de bir gün bu hedefin parçası haline gelebilir.
  • *CHP olarak tarih boyunca emperyalizme karşı dik bir duruş sergiledik ve bundan vazgeçmeyeceğiz.

“Siyasi Sorumluluğumuzun Farkındayız”

Özel, Bolu’daki başarılarının ardından, CHP’nin iktidara gidiş sürecinin başladığını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı:

  • *Bolu’daki başarılarından dolayı Tanju Özcan’a, Milletvekillerine ve örgüt üyelerine teşekkür ediyorum.
  • *CHP’nin adım adım iktidara gidiş süreci başlamıştır. Bolulular, nuestro iktidarımızdan memnun ve Türkiye genelinde de benzer bir memnuniyet sağlanacaktır.

“`

Related Posts

İzmir yine felaketi yaşıyor! Alevler yola indi

İzmir’in Urla ve Aliağa ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Aliağa’da otluk alanda çıkan yangın ise karayoluna ulaşırken sürücülere zor anlar yaşattı.

27 kişi yaşamını yitirmişti: Texas’taki kampın ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldığı ortaya çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen ve çoğu çocuğun hayatını kaybettiği sel felaketine dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda 27 kişinin yaşamını yitirdiği Mistik Kampı’nın, geçmişte “Özel Sel Tehlikesi Alanı” olarak …

Erdoğan’ın sözlerine Saray’ın sitesinden sansür: AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kızılcahamam’da açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik” ifadelerinin, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmadığı dikkat çekti.

Bodrum’da hanutçuluğa geçit yok: 4 işletme kapatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turistleri rahatsız eden hanutçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artıran zabıta ve polis ekipleri, 4 işletmeye kapatma cezası uyguladı.

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pervin Buldan’dan Erdoğan’a teşekkür

DEM İmralı heyeti üyesi Meclis Başkanı Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın silahları yakması üzerine Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.