Filipinli Turist New York’tan İzmir’e Gelmek İçin Taksiden İndi
Amerika’nın New York eyaletinden İzmir’e gezmeye gelen Filipinli bir kadın turist, bindiği taksiden inerken arka koltukta cep telefonunu unuttu. Durumu fark eden kadın turist, Alsancak Limanı’nda bulunan bir başka taksici İsmet Akduman’ın yanına gidip durumu anlattı. Akduman da meslektaşı Mustafa Baştaş’ı (38) arayarak telefonun bulunması için yardım istedi.
Meslektaşı Baştaş, kendi aracının kamerasının, turistin telefonunu unuttuğu arabayı kaydettiğini fark etti. Baştaş, turist ile birlikte Şoförler Odasına giderek, aracın güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Ancak kadın turist, gemisinin İzmir’den ayrılacak olması sebebiyle Baştaş’ın yanından ayrılmak zorunda kaldı. Baştaş turisti limana bırakıp, cep telefonunu bulacağına dair söz verdi ve turistin iletişim bilgilerini aldı. Ardından güvenlik kameralarını tek tek izlemeye devam eden Baştaş, bir süre sonra telefonun unutulduğu taksiyi bularak şoföre ulaştı ve telefonu teslim aldı.
Kadın turiste mutlu haberi veren Baştaş, telefonu New York’a göndermek için kargo firmasının yolunu tuttu ancak yaşanan aksaklık nedeniyle telefonu gönderemedi. Kruvaziyer şirketi aracılığıyla turist ile yeniden iletişime geçti ve turistin New York’a gitmeden önce İstanbul’a uğrayacağını öğrendi. İzmir otogarına gidip telefonu otobüs ile İstanbul’a gönderen Baştaş, telefonun turiste ulaşmasını sağladı. Turist kadın telefonu aldıktan sonra Baştaş’ı arayıp teşekkür etti.
Taksici Mustafa Baştaş, olayın detaylarını anlatırken, herhangi bir eşyanın unutulması durumunda vatandaşlara korsan taksiler yerine resmi taksileri tercih etmeleri uyarısında bulundu. Korsan taksilerin tehlikeli olabileceğini vurgulayan Baştaş, vatandaşların taksi plakalarını not almalarını ve güvenliği sağlamalarını önerdi.
More Stories
Küçükçekmece’de atölye yangını: Çatıda mahsur kalan 6 kişi kurtarıldı
TDK Başkanı Mert: Artık bizim vatandaşlarımız Kazak, Kırgız, Özbek Türkçeleri ile yazılmış metinleri okuyabilecek
Seyir halindeki kamyon alev alev yandı