Diyarbakır’da Kar Yağışı Nedeniyle Taşımalı Eğitime Ara Verildi

DİYARBAKIR’ın Çermik ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Silvan ilçesinde de 13 köy ve 9 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü’nün yağış uyarısının ardından, Diyarbakır’ın Ergani, Çınar, Kocaköy ve Çınar ilçelerinin kırsal mahalleleri ile Çermik’te kar yağışı etkili oldu. Ergani’de kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Çınar, Kocaköy ve Ergani’nin ardından Çermik ilçesinde de taşımalı eğitime bugün 1 gün süreyle ara verildi.Çermik Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, İlçemizde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Şubat 2025 tarihinde taşımalı eğitim merkezi, merkezde ikamet eden öğrencilerimiz hariç ve kırsal mahallelerdeki tüm okullarımızda eğitime bir gün ara verilmiştir denildi.Silvan ilçesinde de kar yağışı nedeniyle 19 köy ve 9 mezra yolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Silvan Belediyesi ekipleri tarafından kapalı yolların açılması için çalışma başlatıldı.

Related Posts

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Bakan duyurdu: Turizmin başkenti Antalya’dan Ankara’ya çekildi

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara 2026 yılının “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi sosyal medya hesabından duyurdu.