Ahmet Özer’in ikinci tutukluluğuna avukatları itiraz etti

Tutuklanarak yerine kayyım atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer‘in avukatları, Beşiktaş ve Esenyurt belediyelerine düzenlenen şafak operasyonunun ardından “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla verilen ikinci tutuklama kararına itiraz etti.

1 Kasım’da “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında, Beşiktaş ve Esenyurt belediyelerine düzenlenen şafak operasyonunun ardından “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla ikinci bir tutuklama kararı verilmişti. 

Ahmet Özer’in avukatları Prof. Dr. Hasan Sınar ile Hüseyin Ersöz, dün ikinci tutuklamaya da itiraz ederek, tahliye talep etti. Avukatlardan Hüseyin Ersöz, itiraza ilişkin “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında da değinilen, bilirkişi raporları arasındaki çelişki ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan denetimde de ‘Ahmet Özer’e bir sorumluluk yüklenmemesine’ karşın verilen haksız tutuklama kararına dün itiraz ettik” dedi.

İtiraz dilekçesinde ayrıca Prof. Dr. Ahmet Özer’in 65 yaşında olmasına da vurgu yapılarak, tutuklama dışında adli kontrol tedbirlerinin de uygulanabileceği belirtildi.(ANKA)

 

Related Posts

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik

Ümit Özdağ’ın Saraçhane kararına CHP’li vekilden ‘Canı sağ olsun’ yanıtı

İBB’ye yapılan operasyonun 100’üncü gününde CHP, Saraçhane’de toplandı. Zafer Partisi’nin parti teşkilatlarına yaptığı “Saraçhane’ye gidilmesin” talimatı dikkat çekti. CHP’li Umut Akdoğan, Ümit Özdağ için, “Canı sağ olsun” yanıtını verdi.