Yumuşatıcıyı bu şekilde koyduğunuzda çamaşırlarınız günlerce güzel kokacaktır

Neden acaba? Bazen makine çamaşırları iyi yıkamayabilir ve kötü bir koku olabilir, o zaman öncelikle ısıtıcının düzgün ısıtıp ısıtmadığını kontrol etmeli, makinede her şey yolundaysa sorunu başka yerde aramalısınız.

Arızalı bir çamaşır makinesinden ziyade, belki de gerçekten yanlış bir şeyler yapıyorsunuzdur. Birçok kişi çamaşırlarını yıkarken çok fazla deterjan veya yumuşatıcı kullanıyor ve makine bunları gerektiği gibi durulamıyor, bu da kumaşta birikiyor ve hoş bir koku yerine tam tersi bir kokuya neden oluyor.

Ayrıca, ne tür çamaşırlar yıkadığınızı ve kumaşın yumuşatıcı eklenmeye uygun şekilde tasarlanıp tasarlanmadığını göz önünde bulundurun. Her kumaş yumuşatmaya uygun değildir, sentetik kumaşlar yıkanıyorsa yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalıdır.

Konu kot pantolonlar olduğunda, üreticilerin net bir duruşu var: Kotları yıkarken asla yumuşatıcı eklemeyin . Yumuşatıcı kumaşın genleşmesine ve renginin daha çabuk çıkmasına neden olur.

Eğer bu tavsiyeye uymaya hazır değilseniz, iki yıkama arasındaki optimum aralık , kot pantolonun ne sıklıkla giyildiğine ve vücudunuzun bireysel özelliklerine bağlı olarak 2 ila 6 aylık bir süredir .

Makinede biriken kirler çamaşırlarda kötü kokuya da sebep olabilir, kıyafetlerde beyaz lekeler oluşabilir.

BUNU ÖNLEMEK İÇİN BİRKAÇ BASİT BAKIM KURALINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

Her yıkamadan sonra çamaşır makinenizi mümkün olan en kısa sürede boşaltın.

Her yıkamadan sonra kapak lastiğinde kalan deterjanı temizleyin.

Deterjan bölmesini düzenli olarak kurulayın.

Ayda bir kez çamaşır makinenizi deterjan ve sirke ile “boş” çalıştırarak dezenfekte edin.

Yumuşatıcıyı yıkama işleminin hemen başında eklemeyin, makine ilk yıkama işlemini tamamlayana kadar bekleyin ve ancak bir sonraki yıkama için suyu çektikten sonra yumuşatıcı ekleyin. Bu şekilde kumaşta daha fazla yumuşatıcı kalacak ve daha güzel kokacaktır. Ancak dikkatli olun, çünkü keskin kokuya neden olan yumuşatıcı kalıntıları cildinizi tahriş edebilir.

Related Posts

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

167 milyon dolar kazandı: Kuruşuna dokunamadan hapse girdi

ABD’nin Kentucky eyaletinde piyangodan 167.3 milyon dolar kazanarak bir anda ülke gündemine oturan James Shannon Farthing, kazandığı paradan çok hapse düşmesi ve karanlık geçmişiyle konuşuldu…

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Bir ben kaldım, beni de atsın hapse; demirden korksaydık, trene binmezdik

Ümit Özdağ’ın Saraçhane kararına CHP’li vekilden ‘Canı sağ olsun’ yanıtı

İBB’ye yapılan operasyonun 100’üncü gününde CHP, Saraçhane’de toplandı. Zafer Partisi’nin parti teşkilatlarına yaptığı “Saraçhane’ye gidilmesin” talimatı dikkat çekti. CHP’li Umut Akdoğan, Ümit Özdağ için, “Canı sağ olsun” yanıtını verdi.