Uçak ve Helikopter Çarpıştı: Kurtulan Yok

ABD Başkenti Yakınlarında Uçak ve Helikopter Çarpıştı!

Washington’un yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı civarındaki bir trajik olayda, 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebat taşıyan American Airlines uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter havada çarpışarak düştü.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter kaza yaptı.

İki aracın çarpışmasının ardından Potomac Nehri’ne düştüğü belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma hemen başlatıldı ve şu ana kadar kurtulan olmadığı bildiriliyor.

Olay anına ilişkin görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşılınca havalimanındaki tüm uçuşlar durduruldu ve bölgede güvenlik önlemi alındı.

Kazada hayatta kalan olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, arama kurtarma operasyonu başlatıldı ve tüm ekipler olay yerine sevk edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Fox News’ta yaptığı canlı yayında Başkan Donald Trump’ın durumu yakından takip ettiğini ve trajik olayla ilgili en güncel bilgileri aldığını söyledi.

American Airlines yetkililerine göre, uçaktaki 60 yolcu ile 4 mürettebat Kansas’tan başkent Washington’a seyahat ediyordu. Helikopterde ise 3 askeri personel bulunuyordu.

ABD Başkanı Trump yazılı açıklamasında, olayı yakından takip ettiğini ve kurtulanlar için dua ettiğini belirtti. Truth Social platformundan yaptığı açıklamada, olayın önlenebilecek nitelikte olduğunu ve kontrol kulesinin daha fazla müdahalede bulunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Afganistan’daki Taliban yönetimi hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Afganistan’da yönetimin lideri Molla Hibetullah Ahundzade ve Başyargıç Abdülhakim Hakkani hakkında tutuklama emri çıkardı. UCM 2 numaralı Ön Dava Dairesinin aldığı karara ilişkin yapılan açıklamada, Afganistan’da 15 …

Minik Zeynep’ten İtfaiyecilere yürek ısıtan not: ‘İyi ki varsınız’

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için Zonguldak’tan gelen Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi ekibi, yangınla mücadelenin ortasında küçük bir kız çocuğundan gelen anlamlı mesajla duygulandı. Zeynep Sare Elmalı adlı minik yardımsever, itfaiyecilere verdiği notta “Sadece dua edebiliyorum ama yanınızdayım” diyerek yürekleri ısıttı.

Almanya’da ‘Filistin’ eylemi: Başbakanlık binasını kırmızıya boyadılar!

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin yanlısı iki aktivist, Gazze’deki sivil kayıplara ve Almanya’nın İsrail’e verdiği askeri desteğe dikkat çekmek amacıyla Başbakanlık binasının ön cephesine kırmızı boya sürdü. “Neue Generation” (Yeni Kuşak) adlı …

İsrail Hamas’ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

İsrail yönetimi, Gazze’de ateşkes için Hamas’ın Katar önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek bunların kabul edilemez olduğunu savundu. Katar’da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak için İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı belirtildi.

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

BM sözcüsünden çarpıcı açıklama: Gazze’de 509 kişinin ölümü ABD-İsrail güdümlü yardım vakfıyla bağlantılı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaklaşık bir aylık sürede Gazze’de insani yardım merkezleri yakınlarında 613 kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin 509’unun ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) çevresinde gerçekleştiğini bildirdi.