Elektrik faturalarında büyük değişim: 1050 lirayı geçen 2 bin lira ödeyecek

Elektrik Tüketiminde Son Kaynak Tedarik Tarifesi ile Yeni Dönem

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketiminde önemli bir değişikliği hayata geçirdi. Artık yıllık 100 milyon kWh’ye kadar olan tüketimlerde devlet sübvansiyonu uygulanacak ancak bu sınır 5,000 kWh’e indirildi. Bu miktardan fazla tüketim yapanlar için ise farklı bir fiyatlandırma modeli uygulanacak.

Yüksek Tüketimde Olanlar Elektrik Faturalarında Artış Görebilir

Dünya Gazetesi’nden yapılan habere göre, 5,000 kWh’den fazla enerji tüketen haneler artık serbest piyasa tarifesi ile karşı karşıya kalacak. Bu da elektrik fiyatlarının gerçek maliyet üzerinden belirlenmesi anlamına geliyor. Bu durumda, bu hanelerin elektrik faturalarında %2 ila %2,5 arasında bir artış olması bekleniyor.

Sanayi ve Ticarette de Yeni Düzenlemeler Var

Yeni düzenleme, sanayi ve ticaret işletmelerini de etkiliyor. Bu işletmeler için yıllık sübvansiyon miktarı 1 milyon kWh’dan 15,000 kWh’a çekilecek. Tarımsal faaliyetlerde herhangi bir değişiklik olmayacak ve yıllık 100 milyon kWh’lık sübvansiyon devam edecek.

Düzenlemeden Kimler Etkilenmeyecek?

Yıllık 5,000 kWh’den az elektrik tüketen haneler ise yeni düzenlemeden etkilenmeyecekler. Bu haneler, devlet sübvansiyonundan faydalanarak daha uygun fiyatlarla elektrik kullanmaya devam edecekler.

Sonuç olarak, 1 Şubat itibariyle elektrik faturalarında önemli bir artış bekleniyor. Yüksek tüketim yapan haneler ve işletmeler, yeni düzenlemenin yaratacağı daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalacaklar.

Related Posts

Ayakkabı sektöründe hareketlilik için “markalaşma” ve “yerli üretim” tavsiyesi

AYSAD Başkanı Sait Salıcı, Türkiye’de markalaşma ve yerli üretime önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Yani yerli, kendi markalarımızı değerli kılarsak eski rakamlara (ihracat rakamları) mutlaka ulaşırız. Yerli ile yere basmamız gerekiyor.” dedi.

Türkiye’ye 88 milyar TL borcu olan enerji devi iflasın eşiğinde

Bulgaristan’ın enerji devi Bulgargaz, son zamanlarda BOTAŞ’a olan borcuyla gündemde. Şirket, 88 milyar TL’lik borcunu ödeyemediği için iflasın eşiğine gelmiş durumda. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Bulgaristan Enerji Bakanı Jeço Stankov …

Fujian’ın çayları İstanbul’da: Çin-Türkiye dostluğu!

Fujian eyaleti, dün İstanbul’daki bir otelde düzenlenen etkinlikle çay kültürünü ve ürünlerini sergiledi. “Zhongtu – Derin Aşk ve Uzun Anlam” temasıyla yapılan organizasyon, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve ticari bağları çay yoluyla …

Fransız Adalet Bakanı nakit paranın kaldırılması çağrısında bulundu: ‘Dijital işlemler daha kolay takip edilebilir’

Fransa Adalet Bakanı Darmanin, kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital ödemelerin fiziksel paradan çok daha kolay takip edilebildiğini ve yetkililerin uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer suç faaliyetleriyle mücadelesine yardımcı olacağını savunarak nakit işlemlerin kaldırılmasını önerdi.

Bakan Kurum: Türkiye doğa koruma konularında 7 kıtada iz bırakan bir ülkedir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sakarya Depozito Yönetim Sistemi Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Nissan’ın işten çıkarma planı 418 milyon dolara patlayacak

Japon otomotiv devi Nissan, küresel mali sıkıntıların ardından, 2024’te açıklanan 4,5 milyar dolarlık net zararın ardından 20 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Şirket, bu işten çıkarmaların kendisine 418 milyon dolara mal olacağını tahmin ediyor.