Tayvan’da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Tayvan Depremleri Devam Ediyor: Taynan İlinde 5,7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti

Tayvan’ın güneybatısındaki Taynan ilinde bugün sabah saatlerinde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkezi Meteoroloji Bürosu (CWA) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Taynan il merkezinin 41,3 kilometre kuzeydoğusundaki Nanşi ilçesinde kaydedildi ve yerin 8,1 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

5,7 büyüklüğündeki bu depremin komşu Çiayi ilinde 21 Ocak’ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntısı olduğu belirtildi. Çiayi’deki depremden bu yana 3 ila 3,9 büyüklüğünde 73 ve 4’ten büyük 40 artçı sarsıntının yaşandığı bilgisi verildi.

CWA yetkilileri bölgede önümüzdeki hafta 5 veya daha büyük artçı sarsıntıların görülebileceği uyarısında bulundu. Deprem ve artçı sarsıntılar sonucunda Nanşi ilçesinde 1600’den fazla ev zarar gördü, 84 kişi afet barınaklarına yerleştirildi. Bölge yönetimi, hasar gören ev sahiplerine maddi yardım sağlayarak geçici konut temin edeceğini duyurdu.

Çiayi ilindeki deprem sebebiyle bazı evler hasar gördü ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Taynan ve Çiayi’den kuzeye giden hızlı tren seferleri bir süreliğine durduruldu, riskli bölgelerde hasar analizleri yapılırken tren seferleri yavaş hızda devam etti.

Taynan ilinde bugün yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremden önce dün akşam Dongşan ilçesinde benzer büyüklükte bir deprem meydana gelmişti. Çiayi ilindeki 21 Ocak’taki 6,4 büyüklüğündeki depremde 26 kişi yaralandı ve maddi hasar oluştu. (AA)


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak için 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e: Cumhurbaşkanı’mıza dil uzatan sözleri, Filistin’de ‘İsrail propagandası’ olarak görülür; Yunan tezlerine destek verenler Özel’in ekibinde

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e: Cumhurbaşkanı’mıza dil uzatan sözleri, Filistin’de ‘İsrail propagandası’ olarak görülür; Yunan tezlerine destek verenler Özel’in ekibinde

Fenerbahçe’nin 8’inci Portekizlisi: Nelson Semedo!

Fenerbahçe’nin kadrosuna kattığı 31 yaşındaki Nelson Semedo, kulüp tarihinin 8. Portekizli futbolcusu oldu.

21 yaşındaki gence Erdoğan gözaltısı

İstanbul’da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması yöneltilen 21 yaşındaki F.N.K., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Trudeau ile Katy Perry aşkı alevlendi

Eski Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Katy Perry ile Montreal konserinde görüntülendi; ikilinin birlikte akşam yemeği yiyip köpek gezdirdiği fotoğraflar magazin gündemine oturdu.

CHP, Aksaray mitingine hazırlanıyor: Haksızlığa isyanı, hukuksuzluğa karşı güçlü itirazı o meydanda göstereceğiz!

CHP, Aksaray mitingine hazırlanıyor: Haksızlığa isyanı, hukuksuzluğa karşı güçlü itirazı o meydanda göstereceğiz!

Şakanın sonu kanlı bitti: İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Denizli’de iki iş arkadaşı arasında başlayan şakalaşma cinayetle son buldu.