Üsküdar’da denize akan atık suya ilişkin İSKİ’den açıklama geldi

Üsküdar Kuleli Mahallesi’nde Atık Su Problemi Çözüm Yolunda!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Üsküdar Kuleli Mahallesi’nde bulunan Kuleli Caddesi’nde yaşanan atık su deşarjı sorununa çözüm getiriyor. Yapılan açıklamada, bazı medya kanallarında ve sosyal medya platformlarında bu konunun gündeme getirildiği belirtildi.

İncelemeler sonucunda, Kuleli Caddesi üzerindeki atık su hattının ekonomik ömrünü tamamladığı ve yetersiz kaldığı tespit edildi. Bölgede bulunan Kuleli Askeri Lisesi Yerleşkesi ve restoranların atık su çıkışlarında yaşanan sorunlar nedeniyle atık su hatlarının sağlıklı bir şekilde çalışmadığı belirtildi.

İSKİ yetkilileri, 2024 yılına kadar 1900 metrelik kısmı temizleyerek olan 44 metreküp atık su hattında bakım yapıldığını ve periyodik kontrollerin sürdüğünü açıkladı.

Bu soruna kalıcı çözüm getirmek amacıyla projeler geliştirildiği belirtilen açıklamada, Nisan 2025’te kazı yasaklarının kalkacağı ve klasik boru itme yöntemiyle hattın yenileneceği bilgisi paylaşıldı.

İSKİ, bu çalışmaların sonucunda bölgedeki atık suların arıtma tesislerine yönlendirilerek Boğaz’a atık su girişinin engelleneceğini vurguladı.

Related Posts

Memur ve emeklinin merakla beklediği haziran enflasyon rakamı açıklandı: TÜİK duyurdu

Milyonlarca memur ve emeklinin, odaklandığı Haziran 2025 enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon aylık bazda 1.37 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon yüzde 35.05 olarak tespit edildi.

Dijitalde Güvendeyim: Visa kullanıcıları dolandırıcılık konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitim projesi başlatıyor

Visa’nın “Dijitalde Güvendeyim” projesi, dijital dolandırıcılıkla mücadele etmek için bireyler ve küçük işletmelere yönelik farkındalık ve eğitim imkânı sunuyor. Artan dijitalleşmeyle birlikte çeşitlenen dolandırıcılık yöntemlerine karşı toplumun bilinçlenmesi hedefleniyor. Eğitimlerle dijital güvenlik konusunda bilgi paylaşımı yapılacak.

AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) Suriye’nin başkenti Şam’a yapılan ilk sefer başarıyla icra edildi.

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Memur emeklisine Temmuz’da hayal kırıklığı var

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın köşe yazısına göre, temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte memur emeklileri yine enflasyonun gerisinde bir maaş artışıyla karşı karşıya kalacak. Refah payı ya da ek iyileştirme ise bu yıl da gündemde değil.

Ticaret Bakanlığı affetmedi: 289 işletmeye 114 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu son denetimler sonucunda 289 işletmeye 114.7 milyon lira ceza uyguladı.