Asgari ücret protestosu: Vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 2025 Asgari Ücreti Tepki Gösterdi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, “Açlık sınırı altında asgari ücret dayatmalarına alışmayacağız. Asgari ücretin altında emekli aylığı dayatmalarına alışmayacağız. Dolaylı dolaysız vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız” açıklamasını yaptı.

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidinde gerçekleşen açıklamada, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücret artışına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aralık ayı, umutlu bir yeni yılı karşılamak için beklenir; ancak Türkiye’de her ay olduğu gibi umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçer.
  • 2025 yılı için belirlenen asgari ücret, enflasyonun gerisinde kalarak sadece yüzde 30 arttırılmıştır. Bu durum, asgari ücretle geçinenlerin yine açlık ve sefalete mahkum edildiği anlamına gelmektedir.
  • Emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan resmi enflasyon oranının, maaşlar ve aylıklara yansıtılacak zam oranını belirleyeceği bildirilmektedir.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, asgari ücret dayatmalarına, emekli aylığı düşüklüğüne ve vergilerle alın terinin sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıldığı belirtildi.

Emeklilerin çoğunluğunun asgari ücret seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, asgari ücretin insanların kendileri ve ailelerine sağlıklı bir yaşam düzeyi sunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, emeklilerin asgari ücretten daha düşük aylıklara mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğu aktarıldı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini ve asgari ücretin insanca bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan hükümeti kaynakları: Uçağın düşmesine Rus hava savunma sistemi neden oldu

TIKLAYIN – Narin Güran davası | Aile meclisinin toplantı videosu mahkemede izletildi: Çobanı önce darbedip, sonra saat hediye etmişler

TIKLAYIN – MHK’den devrim niteliğinde karar: Hakem atamalarında sistem değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın asgari ücret paylaşımına cevap yazmıştı: 2 kere gözaltına alınan Kadir İpek tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi dizisinin köşkü kül oldu: Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “bildiri krizi”; 13 milletvekili metnin dilini “ağır” buldu, değişiklikten sonra imzacı sayısı yükseldi iddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın açtığı vasi davasında, “İnan Kıraç hangi toplantıda olduğunun farkında değildi” belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 ay sonra faizi indirdi

Related Posts

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.