Etna Yanardağı’nda hareketlilik: Güçlü şekilde patlayarak kül ve lav püskürttü

Lav akışı, 10 Ağustos’ta 3 bin metre rakımda Bocca Nuova ile Güneydoğu kraterleri arasında açılan effüzif çatlak tarafından besleniyor ve 14 Ağustos’ta yeniden etkin hale geldi. En ileri lav hattı yaklaşık 2 bin 700 metre yüksekliğe ulaştı.

Bu sırada Güneydoğu Krateri’nden farklı şiddetlerde süren patlamalı faaliyet, zirve bölgesine kül yayılmasına neden olurken, havacılık alarmı turuncu seviyede tutuluyor.

Related Posts

Fransa’da çocuksuz otel tartışması: Ayrımcılık mı huzurlu tatil mi?

Fransız senatör Laurence Rossignol, “çocuksuz” otel ve tatil köylerinin ayrımcılık olduğunu söyleyerek yasaklanmasını istedi. Hükümet de “çocukları kamusal alandan dışlamaya” karşı kampanya başlattı.

Kaymakam Öztürk’ün Spor Okulları Ziyareti

Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, yaz dönemi spor okullarını ziyaret etti ve genç sporculara destek verdi.

Kızının sezgileri hayatını kurtardı

İngiltere’de yaşayan 68 yaşındaki JoJo Wynne, tatilden dönüşte kızı tarafından fark edilen felç belirtileri sayesinde hayata tutundu.

Astrolog Nuray Sayarı’nın gelinliği olay oldu

Astrolog Nuray Sayarı, uzun süredir birlikte olduğu nişanlısı Ahmet ile hayatını birleştirdi. Sayarı’nın düğününde en çok konuşulan detay gelinliği oldu.

Galatasaray, Karagümrük ile 21. Randevuda

Galatasaray, Süper Lig’de Fatih Karagümrük ile yarın karşılaşacak; hedef 2. galibiyet.

Karayollarında hız sınırları ve levhalara standart geliyor: Resmi Gazete’de yayımlandı

Karayollarındaki hız sınırlamaları ve trafik işaretlemeleri güncel standartlara göre yeniden değerlendirilecek. Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.